Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
05 Окт 2016, 13:23
Гледаш го един никакъв чай, но си има своите особености
. Китайците смятат, че пиенето на прекалено горещ или пък студен чай е вредно. В първия случай горещината се отразява зле на гърлото, хранопровода и стомаха, а във втория изстива тялото. Идеалната температура на чая да е около 50-55 градуса според тях.
05 Окт 2016, 15:46
Някой може ли да ми каже кое е по-ефикасно - да се прави чай от пресни стръкове и цветове или от изсушени. Изсушените как да ги разбера дали са отскоро или са много стари?
06 Окт 2016, 09:21
отчаяна написа:Някой може ли да ми каже кое е по-ефикасно - да се прави чай от пресни стръкове и цветове или от изсушени. Изсушените как да ги разбера дали са отскоро или са много стари?
Няма как да разбереш, дали са скорошни, или са стари, освен, ако ти самата не си ги брала и сушила. :) Иначе си мисля, че е по-добре да се прави от сушени стръкове, все пак няма как да си намериш пресни билки през зимата.
06 Окт 2016, 09:39
Пролетта и лятото, когато има пресни билки, е хубаво да се прави чай от свежите им листенца и цветове. Много бързо си дават аромата и вкусът е много наситен. Много харесвам да си запарвам розмарин, мащерка. Такива продават и във веригите, пресни често има. Факт е, че повече ползваме изсушен чай. Старият се познава по това, че е потъмнял или като стриеш листото много бързо става на прах. Миризмата също е различна, нали знаете как не мирише на вече на прясно. Тези в готовите пакетчета за съжаление няма как да ги разберем, там не се знае и доколко всичко е чай.
06 Окт 2016, 17:00
Зимата аз предпочитам да пия чай от шипка, боровинки и дренки. Също и от изсушена коприва. Така тялото си набавя ценни вещества.
10 Окт 2016, 16:01
Единствения чай, който пия и то много рядко е от мента, от другите имам киселини и трудно успявам да се справя с неприятния им вкус.
11 Окт 2016, 09:23
Rali_hr написа:Единствения чай, който пия и то много рядко е от мента, от другите имам киселини и трудно успявам да се справя с неприятния им вкус.
Какви други чайове си опитвала? Наистина ли от абсолютно всички ти се получават киселини? Пробвай чай от джинджифил и лайка, които са срещу киселини.
09 Ное 2016, 12:57
Сега като зимата още се опитва да влезе във владение, започнах по-често да се сещам за чая и да си го правя. Имам си малко ритуалче - точно като заври водата изключвам котлона и го оставя да се запари за 5-10 мин. Сипя си, сложа си мед и поизчакам да изстине, защото не мога да го пия горещ. Лимон и прясно мляко мъничко и съм готова.
09 Ное 2016, 15:33
ramimni написа:Сега като зимата още се опитва да влезе във владение, започнах по-често да се сещам за чая и да си го правя. Имам си малко ритуалче - точно като заври водата изключвам котлона и го оставя да се запари за 5-10 мин. Сипя си, сложа си мед и поизчакам да изстине, защото не мога да го пия горещ. Лимон и прясно мляко мъничко и съм готова.
С това прясно мляко, сякаш убиваш целия чай.
Аз никога не завирам чак водата, няма смисъл да е вряла, после да чакам излишно време да се охлади. Слагам си водата да се стопли и слагам вътре чая, когато достигне желаната от мен темпепратура спирам, покривам и след 5 минути слагам мед и почвам да пия. Лимон може - мляко никога не бих сложила в чая си.
24 Ное 2016, 14:42
Аз зимата пия чай от ехинацея, мента и лайка, вечер пия липов, а през топлите месеци залагам на зеления чай.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.