Страница 1 от 1

Забранено ли е да се хранят бездомни кучета и котки?

МнениеПубликувано на: 11 Дек 2019, 21:38
от Nikoletta
Имам съседка, която храни пред блока бездомните животни. Много мила старица, но влезе в спор с една друга съседка. Случи се така, че тя направи донос и старицата я глобиха с 200 лева, за нарушаване на някаква разпоредба.
Желаем да оспорим глобата, мъчно ни е за жената, но не знаем - какво точно е нарушила.
Наистина ли да храниш бездомните животни е забранено?
Вярно, мизерията пред блока е пълна. Мръсотия, изсипано върху картони, постоянно се разминаваме с котки и кучета, но това ли трябваше да направят? Та пенсията и надали има и 200 лева.

Re: Забранено ли е да се хранят бездомни кучета и котки?

МнениеПубликувано на: 12 Дек 2019, 10:54
от marchinko73
Наредбата би трябвало да е общинска, защото всяка община определя дали ще има или не глоба за хранене на бездомни животни, както и размера на санкцията. Глобата явно е наложена според такава наредба. Жената може да я обжалва в съда.

Re: Забранено ли е да се хранят бездомни кучета и котки?

МнениеПубликувано на: 12 Дек 2019, 12:12
от Лош Холестерол 007
В някои общини е забранено и глобите са доста солени. Но санкцията може да падне в съда, стига жената да си намери добър адвокат.
Проблемът с бездомните животни е доста сериозен... От една страна все някой трябва да се погрижи за горките животинки. Не може да ги оставим на произвола на съдбата. Властите и организациите явно не смогват да се справят. От друга страна е реална и опасността от разнасяне на зарази или от нападение на хора от страна на бездомните кучета... Като че ли този казус няма решение...

Re: Забранено ли е да се хранят бездомни кучета и котки?

МнениеПубликувано на: 13 Дек 2019, 12:19
от mimeto96
Защо да не ги храним горките животинки? Около моя блок се навърта едно много миличко рижаво коте... винаги му нося по нещо за ядене. Вече ме познава и идва, като го извикам. На кого това пречи - не знам! :sad:

Re: Забранено ли е да се хранят бездомни кучета и котки?

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2019, 15:06
от Цвети Цветкова
И аз съм чувала, че има глоба за това, но не мога да разбера смисъла? Каква е целта? Да измрат от глад бездомните животинки и така да решим проблема ли?

Re: Забранено ли е да се хранят бездомни кучета и котки?

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2019, 14:36
от petyo62
Проблемът се решава от отговорното отношение на стопаните на животните и от добрата работа на ветеринарните служби и на приютите за животни. Едно или две котета няма да навредят на хигиената на един вход в жилищния блок, но я си представете 20... Също както едно бездомно куче може и да не е опасно, но глутница от 5-6 нападат хора.