Страница 1 от 1

Търся мнения за джип 4х4 за риболов - Лада Нива или Тойота?

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2019, 09:26
от tano
Здравейте! Търся си джип. Рибар съм и често ходя за риба на места, където пътищата са много лоши. Съсипах си колата. Трябва ми нещо по-проходимо – 4х4 и със здраво купе и окачване. Спрял съм се на Лада Нива, защото са ми казвали, че е по-лесна и евтина за поддръжка. Някой може ли да ми предложи други варианти за джип? Чувал съм, че Роувър и Тойота също са добри марки. Колегите рибари дали имат наблюдения по въпроса?
Естествено, джипът ще е втора ръка. Не си заслужава да харча купища пари за нов. Като порових из форумите, прочетох много хубави отзиви за Лада Нива, но имаше и отрицателни мнения. Най-вече, защото е руска машина. Нямам нищо против. Джипът си е джип. Важното е да е здрав и проходим.
Какво ще ме посъветвате?

Re: Търся мнения за джип 4х4 за риболов - Лада Нива или Тойота?

МнениеПубликувано на: 22 Авг 2019, 09:17
от Лош Холестерол 007
Не съм рибар, но имам наблюдения върху машините 4х4. Прав си, че за тази работа ще ти трябва здрав джип. Имай предвид обаче, че каквото и да избереш, поддръжката на джипката не е евтина. Лада Нива не е лош избор. Частите й са по-евтини в сравнение с японските машини. Обаче според мен една Тойтота РАВ 4 или дори Сузуки Витара са по-добрият избор. Естествено, трябва да избираш внимателно и да се консултираш със специалист, преди да купиш джипа. Успех и наслука! :smile:

Re: Търся мнения за джип 4х4 за риболов - Лада Нива или Тойота?

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2019, 20:53
от MaxiMillion
До 3 000 - Лада Нива. Но за повече - вземи друга кола.