Страница 1 от 1

Пиете ли алкохол, ако се налага после да шофирате?

МнениеПубликувано на: 27 Дек 2019, 14:33
от Момчил Митев
Шофьор съм и от време на време пия алкохол, но ако се налага да шофирам, не си позволявам и една бира. Веднъж пробвах – изпих една чаша бира и след това с голямо притеснение се прибрах с колата. Не, че ми се отрази физически по някакъв начин, но самият факт, че съм пил ми действаше много зле психически. Казват, че дрегерът не отчита една-две бира или една чаша вино. Така ли е наистина?
Имам познати, които не се притесняват да пият дори концентрат преди да седнат зад волана... Казват, че не им действа изобщо. Аз не съм толкова сигурен...
Сега по празниците е много трудно човек да се въздържи, но все пак отговорността е голяма, дори и да си сам в колата. Колко време трябва да мине след като си пил алкохол, за да си способен да шофираш?

Re: Пиете ли алкохол, ако се налага после да шофирате?

МнениеПубликувано на: 27 Дек 2019, 14:40
от Viktoriya11
Понеже съм все още млада и красива, като пия - държа на трезвен шофьор. Комуто това не отърва - да ходи да пие с друг. Видяхте Джамбазки в какъв резил се набута, имаме ли неговите връзки и възможности?

Re: Пиете ли алкохол, ако се налага после да шофирате?

МнениеПубликувано на: 27 Дек 2019, 17:31
от petyo62
Правилно постъпваш, като не пиеш, когато шофираш! И аз за толкова години не съм си позволил нито веднъж да седна пийнал зад волана. А колко време трябва да мине, след като си пил, мисля, че за всеки е индивидуално... Зависи как организмът преработва алкохола. Ама според мен е минимум 12 часа, от които поне 8 сън.

Re: Пиете ли алкохол, ако се налага после да шофирате?

МнениеПубликувано на: 28 Дек 2019, 12:43
от Лош Холестерол 007
Зависи кой какво разбира под "пиене". Като карам колата не употребявам твърд алкохол, но ми се е случвало да ударя 1-2 бири. Абсолютно никакво влияние не ми оказват.

Re: Пиете ли алкохол, ако се налага после да шофирате?

МнениеПубликувано на: 30 Дек 2019, 14:29
от Паулу Коелюв
Да се пие алкохол и да се шофира е равно на самоубийство и умишлено убийство. Ако смятате да пиете по празниците, си намерете шофьор въздържател или ползвайте обществения транспорт!

Re: Пиете ли алкохол, ако се налага после да шофирате?

МнениеПубликувано на: 31 Дек 2019, 12:16
от ganka67
С мъжа ми винаги се караме по този въпрос. Той твърди, че от 1-2 бири или една ракия нищо не му ставало, но на мен всеки път ми е напрегнато, когато кара колата след това.