Страница 1 от 1

Мога ли да се доверя на хотел за кучета?

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2019, 09:54
от Lucy
Здравейте! Предстои ми едноседмично отсъствие, а няма на кого да оставя кучока. Моите родители не живеят в града, а на половинката са на село. Никога досега не се е налагало да го оставям само. Пътувам служебно, няма как и да го взема с мен.
Вие ползвали ли сте услугите на хотел за кучета? Конкретно става дума за София, но питам и по принцип. Доволни ли сте били, наистина ли ги обгрижват като свои собствени?
Притеснявам се, все едно детето си ще оставям на непознати :roll:

Re: Мога ли да се доверя на хотел за кучета?

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2019, 10:29
от Алиса_В
Оставяла съм моето куче 2 пъти.
Единия път само за през деня, тъй като вкъщи боядисвахме, а другия път за 2-3 дни, понеже бях извън страната.
Хотелът вече е затворен, за жалост, но имаха хубав заграден, заден, двор. Спазваха всичко, което им заръчах. Имаше още 1-2 кучета за компания. Даже ми пращаха снимки от престоя. Абе, личеше си, че обичат животните!
Да си призная, по- ми беше спокойно да го оставя при тях, отколкото при родителите ми, например :roll:

Re: Мога ли да се доверя на хотел за кучета?

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2019, 10:38
от Дороти
Това, което е добре да гледаш е да има две отделни помещения, всяко с различен кът за игри, за да не се събират кучетата със стопани с тези, които току-що са прибрани от улицата и са с неясен здравен статус.

Re: Мога ли да се доверя на хотел за кучета?

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2019, 10:45
от Петър.Беков
Няколко пъти съм оставял кучето на хотел в училище "Послушен" и съм доволен. Имат място за игра, следят ги когато играят на големия двор и ги групират според поведението им, шефката е ветеринарен лекар ... http://www.poslushen.com/hotel.php

Re: Мога ли да се доверя на хотел за кучета?

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2019, 11:01
от flip
Аз нямам домашен любимец, но майка ми е оставяла понякога нейното куче в подобен хотел.
Казвала е, че е много просторно, хигиената е на високо ниво. Най-добрият показател, че всичко е ок, е когато си взимаш животинчето. Ако изглежда щастливо, значи са се грижили добре за него. Мисля че "Хъба Хъба" се казваше мястото, в Бояна е.

Re: Мога ли да се доверя на хотел за кучета?

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2019, 11:06
от Невена Стоянова
Аз веднъж си оставих котката в хотел за домашни любимци "Грижовници", но доколкото знам, трудно се резервира. В смисъл, че все е пълно. Доста по-отрано трябва да се обади човек. Иначе беше чистичко, грижеха се добре за котето, а и самите собственици изглеждаха наистина сърдечни хора, които обичат животните. А това е най-важното всъщност.

Re: Мога ли да се доверя на хотел за кучета?

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2019, 11:08
от Съни
Ще споделя за нас какво беше важно, като си оставяхме кученцето. Можеш да изходиш от тези неща при избора.
Всяка куче да си има отделна къщичка, така да се каже, и разходките да не са групови - всички кучета наведнъж.
А също и адекватни ветеринарни грижи, включително и през нощта, при нужда.

Re: Мога ли да се доверя на хотел за кучета?

МнениеПубликувано на: 17 Апр 2019, 11:12
от Веси Вес
Трудно е човек да се престраши, особено ако досега не е оставял домашния си любимец. Обаче, ако проучите по-сериозно и тогава изберете, вероятно всичко ще е наред.
Аз оставях своето куче на хотел около 3-4 пъти. За мен беше от значение да е пуснат свободно из двора целия ден. Много е енергичен, голямо куче е.
Също да бъде оставен сам да прецени вън или вътре да спи. В нашия случай кучето винаги искаше да спи отвън. Нямало е случай, в който да го взема от хотела и да не е уморен. За мен показно е, че когато за втори път и всеки следващ го водихме само с наближаването на пресечката и се почваше лудо виене от радост. Аз съм твърдо против вързано куче на колиба и да се разхожда само сутрин и вечер. Храната я носех аз, така ми беше по-спокойно. Основното нещо, което ме интересуваше е да играе и да си има компания. Така разбирам аз хотелската услуга в случая :grin: