Страница 1 от 2

Инконтиненция и лабиопластика - може ли да помогне

МнениеПубликувано на: 29 Яну 2020, 17:59
от Yarost
Здравейте! Реших да създам тази тема, защото съм пряко потърпевша и имам нужда да споделя.
Родих преди около половин година. Естествено раждане, което като цяло протече бързо, но леко травматично. Имам няколко външни и вътрешни шева.
Възстанових се бързо, нооо съм леко притеснена от случващото се и последствията. Темата е твърде деликатна и интимна, затова искам да попитам други раждали жени дали имат този проблем, и как са реагирали на него. Първо искам да споделя за промяната, която настъпи в чисто естетичен план. Намирам положението за доста сериозно и коренно различно от това, което беше преди да родя. Визирам променената визия на интимните ми части, което е до такава степен, че като съм с по-тесен панталон или дънки чувствам физически дискомфорт... Да не говорим, че няма нищо общо със състоянието преди да родя. Това определено ми създава комплекси и ме кара да се чувствам неловко пред мъжа ми. Просто не се харасвам така...
Второ- четири- пет пъти ми се е случвало лекичко да се изпусна. Съвсем малко, но това ме притеснява. Възможно ли е това да е инконтинеция? Знам, че това състояние изисква намесата на специалист, но се чудя той в състояние ли е да ми помогне и за естетичния проблем??
Моля не ме съдете за това което споделям, не е суета от моя страна.

Re: Инконтиненция и лабиопластика - може ли да помогне

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2020, 11:38
от annamaria
Привет, yarost! Проблемът ти е съвсем разбираем, няма нищо срамно, че споделяш тук за това. Детето е най-голямото щастие, но това обикновено са проблемите след раждането. Може би си със слаба мускулатура, по принцип този проблем съпътства жени с повече от едно дете. Но всяка жена е индивидуална. Според мен трябва да посетиш специалист, аз лично не съм наясно дали могат да се комбинират двете процедури.

Re: Инконтиненция и лабиопластика - може ли да помогне

МнениеПубликувано на: 03 Фев 2020, 16:28
от Leonora
Това обичайно е проблем на всяка раждала жена. Но се учудвам, че така бързо са се получили при теб нещата. Истината е, че с раждането наистина настъпват промени. Какво точно те притеснява при мъжа ти?

Re: Инконтиненция и лабиопластика - може ли да помогне

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2020, 12:55
от annamaria
Всяка жена изпитва притеснения след раждането дали мъжът и ще я приема по същия начин като преди. Като вземем факта, че мъжете отдават съществено значение на това...

Re: Инконтиненция и лабиопластика - може ли да помогне

МнениеПубликувано на: 04 Фев 2020, 18:31
от nefertiti
При много жени се получават изменения след раждане. За изпускане процедурата с Мона Лиза Тъч, дава много добри резултати, ако не е прекалено отпусната мускулатурата.
Какво искаш да кажеш с това, че изпитваш физически дискомфорт?

Re: Инконтиненция и лабиопластика - може ли да помогне

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2020, 11:54
от Yarost
Ще се опитам да отговоря на всички ви, първо мъжът ми не е правил никакви намеци или забележки. Просто е внимателен, но аз не се харесвам. При дискомфорт имам предвид това, че там ми се притискат тъканите от отпускането. По принцип съм запозната с процедурата Мона Лиза, но не съм сигурна, че в случая тя ще се справи с толкова сериозно отпускане. :???:

Re: Инконтиненция и лабиопластика - може ли да помогне

МнениеПубликувано на: 07 Фев 2020, 13:16
от annamaria
Yarost написа:Ще се опитам да отговоря на всички ви, първо мъжът ми не е правил никакви намеци или забележки. Просто е внимателен, но аз не се харесвам. При дискомфорт имам предвид това, че там ми се притискат тъканите от отпускането. По принцип съм запозната с процедурата Мона Лиза, но не съм сигурна, че в случая тя ще се справи с толкова сериозно отпускане. :???:


Темата наистина е доста деликатна, очевидно при теб е по-скоро наложителна оперативна гинекология и след това малко естетика. Това е лечимо и поправимо.

Re: Инконтиненция и лабиопластика - може ли да помогне

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2020, 17:04
от Yarost
И аз така мисля. Мисля, че трябва при мен да се започне оперативно. Евентуално след това да включа нещо подържащо. Иначе скоро в дънки няма да мога да влезна.

Re: Инконтиненция и лабиопластика - може ли да помогне

МнениеПубликувано на: 17 Фев 2020, 16:31
от Gold
Yarost, при теб изяснен ли е какъв е проблема, защото сега чета на сайта на Свети Лазар, че има различни варианти.

Лазерна вагинална пластика - оперативна интервенция върху влагалищните стени с цел възстановяване на влагалищния тонус и анатомия.

Лазерна лабиопластика - козметична операция, с която се оформят вулварните структури (малки и големи срамни устни).

Вагинална хистеректомия по Мейо - хирургично отстраняване на маточното тяло по влагалищен път при пациентки с изразено смъкване на гениталиите или при риск от коремна операция.

Уретровезикопексия - урогинекологична операция при случаи на стрес-инконтиненция.

Хименална пластика - операция от групата “козметични”, при която се цели възстановяване на хименалния пръстен след травмирането му по различни причини.

Re: Инконтиненция и лабиопластика - може ли да помогне

МнениеПубликувано на: 20 Фев 2020, 18:44
от Doktoricata
Отиди на консултация при д-р Бойко Димитров. Води се за един от добрите при тази операция, защото тя е специфична. зависи по какви причини се налага.