Страница 1 от 1

Пълната или спиналната упойка е за предпочитане?

МнениеПубликувано на: 29 Юни 2020, 16:00
от delchev
Здравейте! Тъй като за съжаление ми предстои трета операция, бих искал да чуя мнението на хора, които са минавали през това и на специалисти, ако може.
Операцията е на ингвинална херния и първия път ми сложиха спинална упойка. Всичко мина добре, като изключим момента на чувството, че си инвалид, преди да премине упойката. Втория път анестезиоложката също прецени, че е по-добре спиналната упойка, но така и не успя да ми я постави (надупчи ми гръбнака като пчелна пита)! Сериозно се притесних се да не засегне някой нерв при явно безуспешните си опити... Наложи се пълна упойка и честно казано след нея се чувствах добре, макар че съседите ми по легло казаха, че едвам са ме удържали, докато дойда на себе си. Нищо от това не помня. И въпреки че подписах някакви документи за анестезията преди операцията, така и не ми стана ясно коя от двете упойки е по-щадяща и по-безопасна. Може ли мнение по въпроса? Каква упойка да избера за предстоящата операция?

Re: Пълната или спиналната упойка е за предпочитане?

МнениеПубликувано на: 29 Юни 2020, 16:06
от CinemaFreak
Хубаво е да оставите това на преценката на вашия анестезиолог. Всяка упойка е високо-рискова и не трябва да се подценяват негативните ефекти върху здравето на човека. Сега, за херния знам, че работят предимно с пълна упойка, но съм чувал за случаи на апендицит с местна...
Оставете го в ръцете на лекарите, колкото и да е страшно, те знаят най-добре.

Re: Пълната или спиналната упойка е за предпочитане?

МнениеПубликувано на: 30 Юни 2020, 09:18
от Innerlane
Ако има възможност за спинална, по-добре е да ви бъде поставена тя, защото не засяга централната нервна система. Проблемът в случая е, че сте попаднали на тотално некадърен анестезиолог. Съветвам ви да съберете пари за качествен екип и, ако трябва, дори да смените болницата. Да ви дупчат гръбнака на сто места е безобразие и като нищо наистина да свършите като инвалид!

Re: Пълната или спиналната упойка е за предпочитане?

МнениеПубликувано на: 30 Юни 2020, 09:30
от marchinko73
Innerlane написа:Ако има възможност за спинална, по-добре е да ви бъде поставена тя, защото не засяга централната нервна система. Проблемът в случая е, че сте попаднали на тотално некадърен анестезиолог. Съветвам ви да съберете пари за качествен екип и, ако трябва, дори да смените болницата. Да ви дупчат гръбнака на сто места е безобразие и като нищо наистина да свършите като инвалид!

Имах такива притеснения, докато ме дупчеха... добре, че се отказаха навреме... :???: Ще се наложи да направя по-обстойно проучване за анестезиолозите, защото честно казано не ги познавам и не зная кои са добри и кои тепърва се учат... Лекарката ми се стори доста млада... Може би ще сменя и болницата, както ме съветвате.

Re: Пълната или спиналната упойка е за предпочитане?

МнениеПубликувано на: 01 Юли 2020, 09:20
от Калин Сотиров
Слава Богу не ми се налага в момента, но ако за в бъдеще се наложи искам да попитам: Ясно е, че за избора на екип се плаща и идеята е да си избереш най-добрите специалисти в съответната болница. Въпросът е: какво правиш, ако не знаеш почти нищо за лекарите или операцията се налага да я правиш в друг град, където пък въобще си нямаш понятие кой кой е и с какъв опит?