Страница 1 от 1

Пубертет и нерви при малки деца

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2012, 16:45
от djidji80
Добър ден! Имам дъщеря на 12 г. От известно време получава болки в лявата буза от външната страна. Първоначално мислех, че е нещо свързано със зъб или венец, но се оказа , че няма нищо. Ходихме при личния лекар няколко пъти – все казва, че е на нервна почва и ѝ изписа един сироп на билкова основа, но няма никакъв ефект. Притеснявам се много, нормално е като родител, но дали е възможно това да е до нерви или от самия пубертет. Ако някой може да ми даде съвет, мнение, нека пише. Благодаря ви предварително!

Re: Пубертет и нерви при малки деца

МнениеПубликувано на: 29 Авг 2019, 10:32
от iriny
Преживях подобно нещо с племенницата ми. Постоянно се оплакваше от болки - ту в главата, ту в корема... Водехме я при различни специалисти и направихме всички възможни изследвания. Изследванията винаги излизаха добри, а специалистите казваха, че болките са на нервна почва. Наложи се консултация с психолог. Слава Богу, не се стигна до силни успокоителни или антидепресанти. Детето се оправи. Та съветът ми е - потърсете мнение на психолог.

Re: Пубертет и нерви при малки деца

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2019, 20:25
от petyo62
Всичко е от нерви. През пубертета децата са направо непредсказуеми. Най-добре е детето да се занимава с нещо, което ще му доставя удоволствие и ще го ангажира умствено и физически. И консултацията с психолог също не е лоша идея.