Страница 1 от 2

Може ли да излекувам пъпка с чесън?

МнениеПубликувано на: 30 Ное 2017, 12:01
от fawla
Покрай месечния цикъл ми се появяват понякога пъпки по брадичката. Гледан едно видео, че когато ссе натърка мястото с чесън на следващия ден пъпката я няма. :shock:
Пробвали ли сте да излекувате пъпката си с чесън, дори и да не е толкова мигновенен ефекта, а да по-продължително лечението? Сега отново имам една немалка пъпка на брадата и ми се иска да я махна възможно най-скоро, защото в неделя съм на сватба, а тя се появи вчера! Казвайте как мога да я излекувам възможно най-бързо!

Re: Може ли да излекувам пъпка с чесън?

МнениеПубликувано на: 30 Ное 2017, 12:42
от Jully
Аз съм пробвала и мога да ати кажа, че има ефект, но трябва постоянство. Пробвай да сложиш направо резенче скилидка на пъпката и захвани с лепенка за час.

Re: Може ли да излекувам пъпка с чесън?

МнениеПубликувано на: 30 Ное 2017, 13:57
от krasi_more
Може и да стане, все пак има много силно антибактериално действие чесъна. Пробвай наистина да направиш някаква паста, която да сложиш и нощувай така.

Re: Може ли да излекувам пъпка с чесън?

МнениеПубликувано на: 01 Дек 2017, 10:30
от silver933
Жена ми е пробвала с някакви масла и смачкан чесън, точно преди някакво важно събитие, спеше така и се оправи. Освен, че смърдете яко през ноща други проблеми няма. Тъй че мажи смело с чесън. :mrgreen:

Re: Може ли да излекувам пъпка с чесън?

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2017, 12:52
от Monika_Spasova
Ако сме достатъчно упорити ама все пак трябва да се внимава къде е тази пъпка, че съм чувала къде ли не да си поставят чесън в името на лечението. АКо е акне, някоя по лицето може.

Re: Може ли да излекувам пъпка с чесън?

МнениеПубликувано на: 08 Дек 2017, 13:49
от nefertiti
Внимавай, с народни лекове може да си докараш по-големи проблеми. Най-добре посети дерматолог, който да те посъветва как да се справиш с пъпките през този период. Отделно тъкмо ще те погледне и ще ти даде насоки за цялостното състояние на кожата и как да се грижиш за нея. Успех. :smile:

Re: Може ли да излекувам пъпка с чесън?

МнениеПубликувано на: 11 Дек 2017, 12:57
от Rali_hr
Аз си търкам с чесън точно, на скилидка и натърквам, може да се направи на паста и да се сложи на мястото и да се спи така, само че аз съм мързелива. :mrgreen: Действа си, само че е хубаво да се почне още с първите симптоми.

Re: Може ли да излекувам пъпка с чесън?

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2018, 20:10
от rabotnata pchela
Да ви кажа и аз гледах едно видео във фейсбук и пробвах,като усетя, че ми се появява натърквам с отрязана скилидка. Няколко часа по-късно пак и лягам да спя - без да се мия. На сутринта измивам лицето (ама смърди си сериозно!) не ми минават за една нощ, но нито една не се е развила, до два три дни се свиват.

Re: Може ли да излекувам пъпка с чесън?

МнениеПубликувано на: 08 Фев 2018, 12:12
от klarissa
По-ефикасно е да се направи каша от чесъна и да се сложи лепенка и така да се спи, малко мирише на следващия ден, но може да се измие няколко пъти и да се намали риска от неприятна миризма. :) и все пак може да предупредите хората, решили да ви целуват за опасността. :mrgreen:

Re: Може ли да излекувам пъпка с чесън?

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2018, 18:29
от Гълъбина_55
Не знам дали чесънът може да помогне за премахването на пъпки, но определено ще отблъсне хората... и вампирите. :lol: