Страница 1 от 1

Как се използва живовляк при болки в зъба?

МнениеПубликувано на: 05 Май 2020, 19:32
от Момчил Митев
Здравейте! Имам такъв въпрос – как се използва живовляк при зъбобол? Имам проблемен зъб, заради който вече трети път ходя на зъболекар, но продължава да ме боли от време на време. Болката е доста силна и изключително неприятна. Не искам да прекалявам с обезболяващите – вече съм изпил достатъчно много! Тъй че ми трябва нещо билково, което да има бърз ефект. Мой приятел ми каза, че живовлякът много помагал при такива състояния. Трябвало да се дъвчат листата. От къде да взема свежи листа от живовляк по това време? Изсушени листа мога да си взема от аптеката… Обаче с изсушени дали става – като запарка или компрес може би? Някой ползвал ли е тази билка против зъбобол? Дайте идеи за изпитани природни средства, моля.

Re: Как се използва живовляк при болки в зъба?

МнениеПубликувано на: 07 Май 2020, 09:57
от ganka67
Аз също съм чувала, че живовлякът помага много при зъбобол. Дъвченето на свежи листа и налагането на венеца бързо премахвали болката. За изсушената билка не зная как може да подейства. На мен много добре ми се отразява отвара от смрадлика (тетра) и лайка, когато ме заболи зъб. Жобуря се няколко пъти на ден и ми минава бързо.

Re: Как се използва живовляк при болки в зъба?

МнениеПубликувано на: 08 Май 2020, 09:30
от Мики Маус
Не съм използвал живовляк до сега, но мога да ти препоръчам билковия Сандрин. Освен за профилактика при проблеми с венците, съм го ползвал и при зъбобол. Напоявам малко памук с него и го слагам да стои на болното място за няколко часа. На мен ми помага. Може да го пробваш.