Страница 1 от 1

Моя съученичка показва признаци на булимия, какво да направя?

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2018, 15:30
от Малката
Заварих няколко пъти моя съученичка да повръща в училищната тоалетна. Първия път мислех че просто е лепнала вирус. Обаче се случи втори път, а вчера и трети. Забелязвам че изяжда огромни количества сладки храни в голямото междучасие, отделно че е и доста...да речем тъжна, отпусната, мрачна. Не мога да го опиша точно. Неудобно ми е да я попитам, защото е деликатно. Ако наистина е булимия, защото на това ми прилича. Разказвали са ни в училище за признаците. Ама пък ако се направя на невидяла, дали няма да навредя повече? Въпросът е че не сме достатъчно близки, че спокойно да отида и да засегна темата. А и не знам би ли признала. Как бихте постъпили на моето място?

Re: Моя съученичка показва признаци на булимия, какво да направя?

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2018, 15:34
от Миленита
Изненадана съм че тийнейджър проявява загриженост към друг такъв. Мога само да те окуража да продължаваш по същия начин.
Относно ситуацията - опитай да говориш с класния ръководител, ако е съвестен човек. Или пък с училищния психолог, имате ли такъв? Мисля че тя самата не би се зарадвала на такъв разговор със съученик... :roll:

Re: Моя съученичка показва признаци на булимия, какво да направя?

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2018, 16:00
от maia the bee
Първо се успокой, защото не е сигурно че е булимия, нали? Опитай да се държиш нормално с нея и я наблюдавай известно време преди да отидеш при когото и да било. Защото пък ако се окаже че не е това, ще бъде заклеймена. А сигурно сама знаеш колко тежко е нещо такова в училище.
Все пак, ако забележиш че пак повръща, на твое място бих се обърнала направо към психолога. Ако нямате, говори с класния, той де решава как да се свърже и какво да съобщи на родителите.

Re: Моя съученичка показва признаци на булимия, какво да направя?

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2018, 16:12
от flip
Имах съученичка със същия проблем, диагностициран. Тя имаше семейни проблеми и предполагам от там тръгна всичко. Много трудно излезе от дупката. Имаше стабилни роднини, които се заеха с това. Не се отказвай да й помагаш. Може да стане наистина животозастрашаващо.

Re: Моя съученичка показва признаци на булимия, какво да направя?

МнениеПубликувано на: 19 Ное 2018, 12:34
от Bloody Mary
Задължително потърси помощ от учител или директор. Но го направи тактично и дискретно. Защото все пак имаш подозрения. Нека някой с повече възможности да следи и да се намеси, при нужда.

Re: Моя съученичка показва признаци на булимия, какво да направя?

МнениеПубликувано на: 19 Ное 2018, 13:50
от Роуз
Тя няма ли други, по-близки от теб, приятели в класа? Да говориш с тях първо, дали са забелязали нещо странно евентуално. Може би те трябва да са инициаторите, защото прекарват повече време с нея и биха били по-уверени в твърденията си.