Страница 1 от 1

Контрацептивните лепенки изместват хапчетата?

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2013, 14:51
от dessiblond
Наскоро се сблъсках с контрацептивни лепенки и се чудех дали някой друг ги е ползвал. От две години пия контрацептивни таблетки, но винаги съм в паника, когато се сетя през деня за тях, защото не помня дали съм ги изпила сутринта.

Мисля, че с контрацептивните лепенки ще бъда много по-спокойна, защото винаги мога да проверя дали е на мен.

Когато започнах да пия хапчетата има едни такива изблици като на бременна, та се чудех дали и контрацептивните лепенки ще ми действат така - раздразнителност, умора, напрегнатост?

Мислите ли, че заради по-лесната им употреба могат да изместят контрацептивните хапчета?

Някой, който е ползвал тези лепенки, може ли да ми разясни малко повече за тях, ефикасността, както при таблетките ли е и всичко друго, за което се сетите?

Re: Контрацептивните лепенки изместват хапчетата?

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2013, 14:56
от moni.sparrow
Да сигурна съм, че могат да ги изместят. Много по-удобни са и както казваш ти, не се чудиш дали си го изпила. Аз си слагам от тях и съм доволна сменят се веднъж в седмицата - в един и същ ден. Не се разлепят при къпане, не боли, когато ги махаш.
Според мен са много по-добър вариант от хапчетата, защото щадят стомаха. Възможно е, ако дозата не ти понася да имаш подобни "изблици", но това зависи от лекаря, който ти ги изписва!
Надявам се да съм ти отговорила на всички въпроси, ако има нещо, пак питай, на разположение сме ти! ;) ;)

Re: Контрацептивните лепенки изместват хапчетата?

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2019, 16:29
от Пенчо Кубадинский
По-скоро използвайте презервативи и не се правете на луди. Контрацептивните лепенки не са шега работа и могат сериозно да ви разбъркат хормоните.