Страница 1 от 1

Студентски проект "Единна здравна система на България"

МнениеПубликувано на: 21 Апр 2017, 01:22
от student145
Здравейте, приятели,

Студентка съм в Софийския университет и с още няколко колеги получихме задача да проучим дали в България имаме нужда от единна здравна система, в която всеки от нас би могъл лесно да разгледа своята здравна история - от какво сме боледували и как са ни лекували, какви изследвания са ни направени и заключенията от тях, както и какво всъщност държавата поема за нашето лечение. Дали една такава система би била от помощ, когато отидем при непознат лекар и трябва да му обясним не само настоящето си състояние, но и предишни такива, които е възможно да имат връзка със сегашните ни оплаквания? За целта подготвихме кратка анкета, в която всеки може да изрази своето мнение.

Благодаря за отделеното време,
Анкетата може да намерите тук

Re: Студентски проект "Единна здравна система на България"

МнениеПубликувано на: 23 Авг 2019, 14:53
от tano
Идеята е чудесна. Така, където и да се наложи да отиде човек, дори и инцидентно при непознат лекар, той ще може да се запознае с историята на заболяването и на предишни такива и ще може да постави адекватна диагноза и да предпише лечение. Според мен в много случаи грешките се дължат на пропуски в информацията.
Някой може ли да каже до къде е стигнал проектът?

Re: Студентски проект "Единна здравна система на България"

МнениеПубликувано на: 21 Ное 2019, 19:48
от lyuta_chushka95
tano написа:Идеята е чудесна. Така, където и да се наложи да отиде човек, дори и инцидентно при непознат лекар, той ще може да се запознае с историята на заболяването и на предишни такива и ще може да постави адекватна диагноза и да предпише лечение. Според мен в много случаи грешките се дължат на пропуски в информацията.
Някой може ли да каже до къде е стигнал проектът?


Ами тя идеята е хубава, ама като гледам каква каша е точно в момента родното здравеопазване, чудя се кога ли ще се реализира и ще проработи?!