Страница 1 от 1

Циклене на паркет

МнениеПубликувано на: 24 Мар 2017, 23:59
от natasha
Вкъщи имаме стар дъбов паркет, който искам да запазя, но се притеснявам, защото на места скърца. Зная, че в изцикляне ще се освежи, но дали може да се оправи скърцането. Някой може ли да ми препоръча фирма, която работи с по-нови машини т.е по-безшумни, защото имам конфликти със съседите при всеки ремонт в жилището.

Re: Циклене на паркет

МнениеПубликувано на: 25 Мар 2017, 11:38
от Elica
Да ти кажа, аз бях у нас с паркет, от едновреме и аз като теб исках да го запазя, за скърцането не знам, но го изциклиха, лъснаха го, само че така или иначе останаха цепнатини между парчетата паркет (не знам как се наричат) и след време го смених с ламинат. Говори с хора, които са го циклили и дали са останали доволни, защото цената е като да се сложи ламинат и при теб да ти излезе двойно, както стана при мен.

Re: Циклене на паркет

МнениеПубликувано на: 25 Мар 2017, 13:41
от eleonorastefanova
Преди 4 месеца изциклихме паркета вкъщи и въпреки че беше много стар, се получи много добре. Извиках тази фирма http://www.ftparket.com/sandings/1/ciklene-na-parket за целта. Свършиха много бързо работата. Лично според мен цикленето на стария паркет е за предпочитане пред ламинирания паркет, защото стаята изглежда уютна и това е по-дългосрочно решение.

Re: Циклене на паркет

МнениеПубликувано на: 26 Мар 2017, 10:00
от Elica
Да, уютно е като изключим дупките между паркета, скърцането, което не изчезва никога, събирането на боклуци във фугите и ярно жълто-кафевия цвят. :lol:

Re: Циклене на паркет

МнениеПубликувано на: 25 Май 2017, 15:04
от kikimoraa
Дъбовия паркет се запазва повече и е много хубав, на повечето места не знам какъв е, но е по-тънък и обикновено скърца повече. Изциклянето обаче не мисля, че е достатъчен, за да спре скърцането, там вече майстор трябва да си каже думата.

Re: Циклене на паркет

МнениеПубликувано на: 25 Май 2017, 17:16
от rabotnata pchela
И ние сме с дъбов, ще слагаме отгоре ламинат на хола, а се чудим за спалнята да запазим дъбовия и само да го изциклим. Не знам как ще се получи, имам резерви, много наши приятели изциклиха стария и се наложи пак да сложат ламинат след време. Амортизира се явно бързо.

Re: Циклене на паркет

МнениеПубликувано на: 26 Май 2017, 11:28
от Ваня Стойчева
rabotnata pchela написа:И ние сме с дъбов, ще слагаме отгоре ламинат на хола, а се чудим за спалнята да запазим дъбовия и само да го изциклим. Не знам как ще се получи, имам резерви, много наши приятели изциклиха стария и се наложи пак да сложат ламинат след време. Амортизира се явно бързо.

Защо да се разваля бързо, няма как, замисли се колко години този паркет е бил поставен и ти е вършел работа. Просто му трябва, както на всяко нещо, поддържане и освежаване. Има хората разбират от такива неща и могат да си кажат мнението. Но не съм сигурна, че това са същите, които циклят паркета.

Re: Циклене на паркет

МнениеПубликувано на: 30 Май 2017, 15:08
от Jully
Естествения паркет в наши дни е много, много скъп, който може да oсвежи стария, най-добре да го направи. После ще съжалявате, когато сложите ламинат.

Re: Циклене на паркет

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2020, 13:24
от zdravko.shishmanov
Предимства и недостатъци на естествения паркет, преценете сами
http://www.kamchia-oak.com/blog/%d0%bf% ... %b5%d1%82/

Re: Циклене на паркет

МнениеПубликувано на: 27 Апр 2020, 15:45
от nenchovski
Цикленето на паркет винаги е по- добрата идея в сравнение с това да се сложи ламинат или изобщо да бъде премахнат. Има много опитни хора, които ще си свършар работат съвестно и ще го изциклят и подредят както трябва, скърцани, неравности и т.н. също се оправят. Направо си е инвестиция да изциклиш паркет ако имаш такъв, отколкото да се подменя. Той е много по- издържлив и изглежда в пъти по- добре!