Страница 1 от 1

С какво ходят вашите деца до училище? Как решавате проблема с паркирането?

МнениеПубликувано на: 04 Окт 2019, 16:40
от Цвети Цветкова
Живеем в голям град и училището на детето е доста далече от дома. И аз, като повечето майки, предпочитам да го карам с колата до там и да го вземам. Не искам да го пускам сам да пътува с градския транспорт, защото още е малък – сега започна трети клас. Макар че спирката на автобуса е много близо до нас, до училището трябва пресече две улици. Според мен е опасно да пресича сам улиците с това натоварено движение.
Естествено проблемът с паркирането е голям, а и движението по това време е много натоварено, но нямам избор. Много родители се оплакват, но нито до детската градина преди това, нито в близост до нашето училище сега има удобен паркинг. Как са уредени нещата при вас? Имате ли същите проблеми? Аз лично мисля, че общината трябва да направи нещо по въпроса.
Някои родители се престрашават да пускат децата си сами, но мен ме е страх. На каква възраст според вас детето би могло да пътува само с градския транспорт?

Re: С какво ходят вашите деца до училище? Как решавате проблема с паркирането?

МнениеПубликувано на: 05 Окт 2019, 17:10
от Лош Холестерол 007
Докато децата се почувстват уверени и преценим, че може да пътуват сами, ги карахме с колата до училище. Мисля, че това е индивидуално. А въпросът с паркирането не го решихме никак. Спираш, където може. Даже са ни глобявали.

Re: С какво ходят вашите деца до училище? Как решавате проблема с паркирането?

МнениеПубликувано на: 05 Окт 2019, 17:25
от iriny
Лош Холестерол 007 написа:Докато децата се почувстват уверени и преценим, че може да пътуват сами, ги карахме с колата до училище. Мисля, че това е индивидуално. А въпросът с паркирането не го решихме никак. Спираш, където може. Даже са ни глобявали.

И мен са ме глобявали за неправилно паркиране, като оставям детето до училище. Просто няма къде да спреш! Наистина общините трябва да помислят над този проблем. А моето дете го возихме до училище до четвърти клас.