Страница 1 от 1

Възможно ли е да ми откраднат пари от дебитната карта?

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2019, 17:54
от lyuta_chushka95
Здравейте! Пак имам въпрос с повишена трудност. Възможно ли е, без да усетя, да ми източат пари от банковата карта? Аз по принцип не съм най-организирания човек на света и със счетоводството съм скарана, обаче като си влязох в акаунта за онлайн банкиране, видях едни транзакции, дето идея си нямам кога и как съм ги направила (е, то си пише кога, ама нямам спомен да съм го правила). Плащанията са от миналия месец. Вярно, че пазарувам доста от интернет и дори в магазина плащам с тази карта, но винаги мога да се ориентирам по сумата за какво съм изхарчила парите. Лошото е, че не пише къде са отишли, а само: Транзакция с карта. Ако това може да е някакъв ориентир – банката ми е Булбанк. Мислех да отида до техния клон и да ги питам, обаче се притеснявам, да не ме помислят за някаква глупачка, дето задава тъпи въпроси. По принцип бих ли могла да получа детайлна справка от банката? Дали могат да ми кажат как са изтеглени парите и на кого е платено?

Re: Възможно ли е да ми откраднат пари от дебитната карта?

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2019, 21:05
от marchinko73
Четох някъде, че е напълно възможно да ти изтеглят от картата малка сума с портативен постерминал. Май беше до 50 лв щото не се изисквало ПИН до толкова пари. Обаче трябва картата да е безконтактна. Твоята такава ли е?

Re: Възможно ли е да ми откраднат пари от дебитната карта?

МнениеПубликувано на: 08 Ное 2019, 21:54
от Лош Холестерол 007
Малко скептично съм настроен към възможността да са ти източили пари от картата. А щом имаш онлайн банкиране, значи може да видиш къде са били насочени парите. И аз съм на същата банка. Там, където пише: Операция с карта и сумата, до нея има една иконка като листче - Авизо. Там можеш да видиш към кого е плащането.

Re: Възможно ли е да ми откраднат пари от дебитната карта?

МнениеПубликувано на: 09 Ное 2019, 20:28
от lyuta_chushka95
Ами май не ми е безконтактна картата... Де да знам?! И с това авизо не можах да се оправя. Май ще ходя до банката. А като съм плащала по интернет, може ли да са ми взели данните?

Re: Възможно ли е да ми откраднат пари от дебитната карта?

МнениеПубликувано на: 11 Ное 2019, 21:00
от Паулу Коелюв
lyuta_chushka95 написа:Ами май не ми е безконтактна картата... Де да знам?! И с това авизо не можах да се оправя. Май ще ходя до банката. А като съм плащала по интернет, може ли да са ми взели данните?


Нали казваш, че си плащала по интернет? В сайтовете за пазаруване ти искат само номер на карта и евентуално защитен код. Никога ПИН код. Ако си го дала някъде - лоша работа!