Страница 1 от 1

Знаехте ли, че 19 ноември е световен ден на тоалетната?

МнениеПубликувано на: 19 Ное 2019, 13:14
от Паулу Коелюв
Ей тъй, като се ровя из нета и попадам на интересни неща... Знаете ли например, че днес – 19 ноември е световен ден на тоалетната? Той е въведен през 2001 година от Световната организация на тоалетните в Сингапур на първата й конференция.
Първоначално ми стана смешно. Викам си: От какъв зор и световен ден на тоалетната?! После се зачетох и видях, че нещата не са никак комични...
Не се смейте! Има си основателна причина за това. Факт е, че до ден днешен около 900 милиона души все още не знаят какво е това тоалетна. Ако се замислите, ще видите колко удобно и комфортно е това нещо от ежедневието ни, което сме свикнали да не забелязваме.
Та причината да съществува този ден е да се даде гласност на проблемите с хигиенните условия по света и те да бъдат решени.
Представете си само какво ще стане, ако няма тоалетни и канализация!
В страните, където тоалетната е лукс, хората се разболяват много по-често от инфекции заради замърсената вода, а според статистиката заради това там всяка година умират над 360 000 деца.

Re: Знаехте ли, че 19 ноември е световен ден на тоалетната?

МнениеПубликувано на: 19 Ное 2019, 19:45
от marchinko73
Туй ми звучи малко несериозно... И като знаем тия цифри кво от това?! Нито аз нито ти ще отидем да им построим тоалетни на хората... Да се заемат с това големите клечки. Нали това им е работата?! Или като няма далавера, не ги интересува?

Re: Знаехте ли, че 19 ноември е световен ден на тоалетната?

МнениеПубликувано на: 19 Ное 2019, 19:52
от mimeto96
marchinko73 написа:Туй ми звучи малко несериозно... И като знаем тия цифри кво от това?! Нито аз нито ти ще отидем да им построим тоалетни на хората... Да се заемат с това големите клечки. Нали това им е работата?! Или като няма далавера, не ги интересува?


Може ли винаги да си толкова брутален? Всички трябва да ни е грижа, когато става въпрос за доброто на хората... Как може да се позволява в 21 век да умират толкова деца заради липсата на нещо елементарно?!!!

Re: Знаехте ли, че 19 ноември е световен ден на тоалетната?

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2019, 14:43
от marchinko73
Абе, знаете ли кво още се сетих? Що не признаем 19 ноември и за световен ден на България? Нали преди време в Брюксел ни бяха изтепосали в една арт инсталация точно по този начин? :lol: