Страница 1 от 1

Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

МнениеПубликувано на: 08 Фев 2020, 19:59
от Елена Стоянова
Здравейте! Направихме изследванията на дъщеричката ми и се оказа, че няма грип. Лекарят ни каза, че явно се касае за по-сериозна настинка, но тъй като кашлицата и хремата не намаляват, а се усилват, ни посъветва да й направим и изследвания за алергии. Тестът излезе положителен за акари, влага и полени. Изписаха на детето няколко антиалергични лекарства. Надявам се да й мине от тях. С мъжа ми веднага започнахме да мислим варианти за изчистване на жилището от акари и намаляване на влагата. Слава Богу цъфтящи растения в този сезон няма! Разгледахме влагоабсорбатори, въздухопречистватели, уреди и спрейове против акари... Искам да се допитам и до вас – какви уреди ще са най-ефективни в този случай? Има ли някакви комбинирани, примерно влагоабсорбатор, въздухопречиствател и йонизатор? Не успяхме да открием такъв. За акараите какво ще ме посъветвате? Спрей или електронен уред е по-добре да взема? С какво се унищожават най-добре? Извинявам се, ако звуча малко неразбираемо, но съм се паникьосала...

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2020, 10:29
от Цвети Цветкова
Предполагам, че си се информирала по темата с акарите, но ако си пропуснала нещо, ето няколко полезни съвета: Понеже гадинките живеят в домашния прах и обичат да им е топло и влажно, най-напред трябва да се почисти основно праха от жилището, по възможност да се махнат всички килими и постелки и да се минава с паропочистващ моп - включително пердета, завеси, щори и т.н. Температурата не трябва да е по-висока от 21 градуса и влажността на въздуха да не е над 50%... И нещо много важно - задължително е да переш спалното бельо и плюшените играчки на детето всяка седмица на температура 60 градуса. По отношение на уредите, ние вкъщи ползваме въздухопречиствател и влагоабсорбатор TRITON 2в1.

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2020, 13:25
от Елена Стоянова
Цвети Цветкова написа:Предполагам, че си се информирала по темата с акарите, но ако си пропуснала нещо, ето няколко полезни съвета: Понеже гадинките живеят в домашния прах и обичат да им е топло и влажно, най-напред трябва да се почисти основно праха от жилището, по възможност да се махнат всички килими и постелки и да се минава с паропочистващ моп - включително пердета, завеси, щори и т.н. Температурата не трябва да е по-висока от 21 градуса и влажността на въздуха да не е над 50%... И нещо много важно - задължително е да переш спалното бельо и плюшените играчки на детето всяка седмица на температура 60 градуса. По отношение на уредите, ние вкъщи ползваме въздухопречиствател и влагоабсорбатор TRITON 2в1.


Благодаря за инфото, Цвети! Ще проверим къде може да го намерим този уред 2 в 1. А какви препарати да ползвам срещу акари? Този електронен уред, който ги убивал, някой ползвал ли го е?

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2020, 11:12
от Пламена И.
Вкъщи сме ползвали Allergy Free спрей срещу акари. Безвреден е и е специално за предотвратяване на алергии.

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

МнениеПубликувано на: 12 Фев 2020, 14:42
от ganka67
Алергията към акари същото ли е като това, на което му казват алергия към домашен прах? Ако е така, голяма чистене те чака. Мъжът на съседката ми има такава алергия. По два пъти на ден минава с прахосмукачката, горката... Дано детенцето да се излекува бързо!

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2020, 16:38
от Мики Маус
Докато за почистването с пара и специални спрейове, мога да се съглася, че ще намали акарите (имайте предвид, че никога няма да успеете да ги унищожите напълно), то позволете да бъда много скептично настроен към електронните уреди срещу акари. В описанието се твърди, че работят с ултразвук, но не е ясно как това влияе върху акарите и дали изобщо има ефект. Как бихте могли да измерите? С микроскоп може би? :wink: Тия уреди ми приличат на ония за намаляване на сметката за тока... Поддържането на оптималната температура и влажност на въздуха в стаята, редовното почистване с пара и ежеседмичното пране на спалното бельо на висока температура според мен са напълно достатъчни.

Re: Алергия към акари. Как да почистя дома си от тях?

МнениеПубликувано на: 14 Фев 2020, 11:06
от Елена Стоянова
Поръчахме този уред - ATTRACTIVE Triton 2in1. Прочетохме много добри отзиви за него. В инфото пише, че унищожава алергените на прахови акари, алергените от домашни любимци, полени, мухълни спори, гъби и плесен вируси, бактерии, органични миризми. Точно това, което ни трябва!