Страница 1 от 1

Как се справяте със стреса на работа?

МнениеПубликувано на: 12 Фев 2020, 13:13
от Пламена И.
Здравейте! Хрумна ми една идея – да обменим опит в начините за справяне със стреса на работа. Аз съм счетоводител и както се сещате, прекарвам почти цялото си време на компютъра в офиса. Много си харесвам работата и колежките. С тях се разбираме чудесно. Според мен в моя случай стресът идва от външни дразнители – клиенти, институции, срокове... С момичетата сме си създали някои много полезни неща, за да намалим напрежението. На първо място сме си подредили и украсили офиса така, че да ни е приятно и уютно. Имаме много цветя, за които се грижим и те допълнително освежават обстановката. През почивките се разхождаме на чист въздух. Освен това сме си взели топки за пилатес, с които заменяме от време на време столовете, имаме си и антистрес топки... Общо взето се стараем да ни е приятно и да намалим напрежението до минимум.
Как се справяте вие със стреса във вашата работа? Имате ли някакви специфични методи, занимания или уреди? Споделете идеи.

Re: Как се справяте със стреса на работа?

МнениеПубликувано на: 12 Фев 2020, 14:18
от Момчил Митев
Ние в нашия офис нямаме такива възможности. Постоянно се разправяме с клиенти и е доста стресиращо. Старая се да забравям за проблемите на работа след края на работното време, ама не винаги ми се получава. Разтоварвам с фитнес и разходки. Ходя до работата с велосипед, когато времето го позволява... Горе-долу това са ми методите за справяне със стреса на работа. :smile:

Re: Как се справяте със стреса на работа?

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2020, 14:27
от mimeto96
Явно не мога да се справя със стреса на работното място. Всичко ме изнервя и едва чакам да дойде края на работното време... След това вече нещата са различни. Ходя на йога, излизаме с приятеля ми на разходки, води ме на ресторант... И нещо много интересно - установих, че готвенето ме успокоява най-много от всичко! :smile:

Re: Как се справяте със стреса на работа?

МнениеПубликувано на: 16 Фев 2020, 12:17
от Лош Холестерол 007
В тоя майтап, дето го пускат често във фейса, че който работи с клиенти трябва да има право да бие поне един на ден, има нещо вярно... :lol: За целта съм си сложил една боксова круша в склада и като ми се насъбере повечко отивам да я поблъскам... и тъй... Иначе разходките след работа и събиранията с приятели най-добре ми се отразяват. :wink:

Re: Как се справяте със стреса на работа?

МнениеПубликувано на: 17 Мар 2020, 01:45
от radipetrova
И аз работя постоянно с клиенти и напълно те разбирам за какво говориш. Това е една изключително добра идея да ти дават да биеш по един на ден :grin: Едва ли би имало по-добра терапия от тази, но разбира се това няма как да стане. Аз лично съм пробвала много различни методи, за да разпускам, започвайки от спорт, йога, медитация до по-екстремни неща като скокове с бънджи, пейнтбол дори с приятели сме ходили да играем в казино.... Всичко в името на забавлението и разтоварване на напрежението, но от моя опит мога да препоръчам дълги разходки в планината. Това е нещото, което успява да ме спаси от целия този стрес. Опитвам се почти всяка събота и неделя да съм някъде извън града на спокойно и тихо място, където няма много хора да създават шум. Също така топла вана след работа помага изключително много когато е през работен ден и не мога да си позволя да отида някъде... Сега покрай тая карантина и вируси трябва да си стоя в нас и съм на предела на нервите си, защото по цял ден в банката ме ядосват клиенти, а после не мога да разпусна и трябва да стоя вкъщи и там да ме ядосва мъжа ми... :grin: