Страница 1 от 1

Лампа от хималайска сол - заслужава ли си?

МнениеПубликувано на: 28 Ное 2019, 14:47
от iriny
Прочетох много хубави неща за лампата от хималайска сол и смятам да си купя такава. Но първо искам да получа малко повече информация и мнения по въпроса. Пише, че оказва много добро влияние, защото създава здравословни отрицателни йони и по този начин подобряват качеството на въздуха в стаята - един вид действа като йонизатор. Лампата от хималайска сол облекчавала главоболие, подобрявала качеството на съня и спомагала за повишаване на имунитета. Вярно ли е това? Аз имам проблеми със съня и често главоболие, така че се надявам да ми помогне най-много в тази насока.
Освен всичко останало казват, че лампата неутрализира вредните излъчвания от телевизор, компютър и други подобни уреди.
Звучи много добре, но никъде не открих дали пък солната лампа няма и някакви противопоказания? Ако всичко, което прочетох, не е само една много добра реклама, значи е хубаво човек да има такова нещо в дома си. Вие как мислите? Моля и за мнения на хора, които използват лампа от хималайска сол.

Re: Лампа от хималайска сол - заслужава ли си?

МнениеПубликувано на: 28 Ное 2019, 19:34
от Елена Стоянова
Имам такава лампа и съм много доволна от ефекта. Нямам проблеми със съня, но чувствам, че дишам по-леко и въздухът в стаята е някак по-свеж. Моята е и с допълнителна приставка за етерични масла. Според мен си заслужава.

Re: Лампа от хималайска сол - заслужава ли си?

МнениеПубликувано на: 28 Ное 2019, 20:07
от Пламена И.
И аз си купих лампа от хималайска сол, но имам един проблем - от нея тече вода. Не мога да разбера защо?

Re: Лампа от хималайска сол - заслужава ли си?

МнениеПубликувано на: 29 Ное 2019, 10:07
от iriny
Пламена И. написа:И аз си купих лампа от хималайска сол, но имам един проблем - от нея тече вода. Не мога да разбера защо?


Как така "тече вода"? Когато е включена или не? При други има ли го този проблем?

Re: Лампа от хималайска сол - заслужава ли си?

МнениеПубликувано на: 29 Ное 2019, 13:03
от marchinko73
А случайно да ви е хрумвала идеята, че тези солни лампи са абсолютно безполезни, освен като декорация, разбира се? :wink: Колко йони трябва да отделя една такава лампа (ако въобще го прави), за да има ефект върху човека? :wink:

Re: Лампа от хималайска сол - заслужава ли си?

МнениеПубликувано на: 29 Ное 2019, 19:55
от Елена Стоянова
Не мога да споря за научни изследвания по темата колко йони трябва да има, за да действат на човека, но ароматерапията е с доказан ефект. Относно влагата - нормално е солната лампа да е леко влажна, защото абсорбира влагата във въздуха - още едно полезно свойство според мен. Но чак да тече вода от нея - това не ми се е случвало.

Re: Лампа от хималайска сол - заслужава ли си?

МнениеПубликувано на: 02 Дек 2019, 10:22
от mimeto96
И аз прочетох много хубави неща за лампите от хималайска сол. Не ми се вярва да е само реклама... Много хора споделят, че се чувстват доста по-добре, след като са си ги купили...

Re: Лампа от хималайска сол - заслужава ли си?

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2020, 22:09
от zlati1459
И аз имам лампа от хималайска сол вкъщи. Не я включвам много редовно, но съм доволна от ефекта й. Определено не съжалявам за покупката си и я препоръчвам !