Страница 1 от 20

Рани и инфекции по кожата онлайн консултация с кожен лекар

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2014, 13:06
от Dr Violina Todeva
Тук може да зададете въпроси какво да правите при рани от различно естество и с различна локализация. Нека заедно да намерим най-доброто решение!

На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.

Подробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.

Re: Рани и инфекции по кожата онлайн консултация с кожен лек

МнениеПубликувано на: 18 Апр 2014, 02:48
от Петя Тодорова
Здравейте д-р Тодева, нова съм във форума и имам много болезнени рани на пръстите на десния крак- палеца и показалеца, под нокътните плочки.Раните са открити, не кървят, но и не зарастват, причината за това, според д-р Дяков хирург от гр.Ловеч е че имам гъбички по ноктите.Той премахна нокъта на палеца, тъй като се беше отделил от плочката и препоръча третиране с 5% разтвор на йод и хапчета Нестатин, който аз не взех, по финансови причини.Този преглед беше преди 6 месеца, вече порасна нов нокът, но раните не зарастват и са болезнени.Аз съм на 45 години и съм инвалид използвам инвалидна количка и краката ми са с постоянен оток, поради това, че са неподвижни и това поражда и кожните проблеми и двата крака до коленете са покрити с бели люспички доктор Дяков каза при посещението си в дома ми, че това е мацерация.В момента мажем пръстите с раните с крем, който съдържа пчелен клей, но няма полза.Правих и бани със смрадлика, мазахме със Екзодерил, който много пари на раните, но няма ефект.Надявам се да получа от Вас съвет.

Re: Рани и инфекции по кожата онлайн консултация с кожен лек

МнениеПубликувано на: 22 Апр 2014, 13:39
от Dr Violina Todeva
Петя Тодорова написа:Здравейте д-р Тодева, нова съм във форума и имам много болезнени рани на пръстите на десния крак- палеца и показалеца, под нокътните плочки.Раните са открити, не кървят, но и не зарастват, причината за това, според д-р Дяков хирург от гр.Ловеч е че имам гъбички по ноктите.Той премахна нокъта на палеца, тъй като се беше отделил от плочката и препоръча третиране с 5% разтвор на йод и хапчета Нестатин, който аз не взех, по финансови причини.Този преглед беше преди 6 месеца, вече порасна нов нокът, но раните не зарастват и са болезнени.Аз съм на 45 години и съм инвалид използвам инвалидна количка и краката ми са с постоянен оток, поради това, че са неподвижни и това поражда и кожните проблеми и двата крака до коленете са покрити с бели люспички доктор Дяков каза при посещението си в дома ми, че това е мацерация.В момента мажем пръстите с раните с крем, който съдържа пчелен клей, но няма полза.Правих и бани със смрадлика, мазахме със Екзодерил, който много пари на раните, но няма ефект.Надявам се да получа от Вас съвет.

Здравейте, Петя Тодорова!

Имате ли възможност да ми изпратите снимки? Може да ги изпратите на някой от е-мейлите, които съм посочила за Ваш комфорт, за да не се разглеждат от всички потребители на форума.
Отока на подбедриците може да се дължи и на сърдечен проблем. Имате ли проблеми със сърцето и съдовете и лекувате ли ги?

С уважение,

Re: Рани и инфекции по кожата онлайн консултация с кожен лек

МнениеПубликувано на: 24 Апр 2014, 00:12
от Петя Тодорова
Здравейте д-р Тодева, благодаря Ви за отговора, ще опитам да изпратя снимки на раните до края на седмицата на посочен от Вас имейл адрес.Незнам дали ще послужат за диагностика, тъй като и палеца и показалеца са оцветени в черен цвят от непрестанното третиране с йодна тинктура, но все пак ще ги снима дъщеря ми, като се прибере за уикенда.Нямам сърдечни или съдови проблеми и невроложката ми е изписала антистенокардин, който пия постоянно, с превантивна цел, да не се образуват тромби от слепване на Т-лимфоцити /поне така ми обясни д-р Димитрова/ от неправилната циркулация на кръвта в долните крайници.Раната е на втория пръст, а на палеца са нацепвания в ставните гънки, самата рана е с неравни ръбове /като разцъфнало цвете/ и ако не се капе йод ръбовете се покриват с бели налепи/гъбички/, а болката е непоносима.

Re: Рани и инфекции по кожата онлайн консултация с кожен лек

МнениеПубликувано на: 24 Апр 2014, 00:21
от Петя Тодорова
Само да допълня, че боледувам от множествена склероза и съм 100% инвалид.

Re: Рани и инфекции по кожата онлайн консултация с кожен лек

МнениеПубликувано на: 24 Апр 2014, 11:56
от Dr Violina Todeva
Петя Тодорова написа:Здравейте д-р Тодева, благодаря Ви за отговора, ще опитам да изпратя снимки на раните до края на седмицата на посочен от Вас имейл адрес.Незнам дали ще послужат за диагностика, тъй като и палеца и показалеца са оцветени в черен цвят от непрестанното третиране с йодна тинктура, но все пак ще ги снима дъщеря ми, като се прибере за уикенда.Нямам сърдечни или съдови проблеми и невроложката ми е изписала антистенокардин, който пия постоянно, с превантивна цел, да не се образуват тромби от слепване на Т-лимфоцити /поне така ми обясни д-р Димитрова/ от неправилната циркулация на кръвта в долните крайници.Раната е на втория пръст, а на палеца са нацепвания в ставните гънки, самата рана е с неравни ръбове /като разцъфнало цвете/ и ако не се капе йод ръбовете се покриват с бели налепи/гъбички/, а болката е непоносима.

Здравейте, Петя Тодорова!

Да, нека да видя какво е състоянието. Най-вероятно в основата на всичко стои обездвижването. Съветвам Ви докато видя как са нещата да не използвате продукти с прополис или пчелен клей. Баните със смрадлика и йода няма проблем да продължите.
Считам че е уместно, предвид това че сте инвалид да се консултирате и със съдов хирург точно заради риска от образуване на кръвни съсиреци.
Очаквам Вашия отговор!

С уважение,

Re: Рани и инфекции по кожата онлайн консултация с кожен лек

МнениеПубликувано на: 27 Май 2014, 17:43
от bojidara68
Здравейте д-р Тодева, от три години на дясната ми ръка в основата на показалеца и средния пръст имам рана, която не зараства. През октомври миналата година състоянието ми се влоши и малко преди Коледа до старата рана започна да набира цирей. След консултация с кожен лекар в Русе отидох на хирург, който премахна и почисти цирея. Минах лечение с антибиотик и известно време превързвах раната с антисептични препарати. В момента до старата рана имам още една - почти се сливат в едно. Ако е удобно ще изпратя снимка на Вашата поща.
С уважение, Костадинов

Re: Рани и инфекции по кожата онлайн консултация с кожен лек

МнениеПубликувано на: 29 Май 2014, 15:23
от Dr Violina Todeva
bojidara68 написа:Здравейте д-р Тодева, от три години на дясната ми ръка в основата на показалеца и средния пръст имам рана, която не зараства. През октомври миналата година състоянието ми се влоши и малко преди Коледа до старата рана започна да набира цирей. След консултация с кожен лекар в Русе отидох на хирург, който премахна и почисти цирея. Минах лечение с антибиотик и известно време превързвах раната с антисептични препарати. В момента до старата рана имам още една - почти се сливат в едно. Ако е удобно ще изпратя снимка на Вашата поща.
С уважение, Костадинов

Здравейте, г-н Костадинов!

Разгледах снимката, която сте ми изпратил. Считам, че е уместно да се направи микробиологично изследване на смив от рана. Може ли да ми споделите какво точно използвате в момента? Каква е Вашата професия и каква дейност извършвате по принцип с Вашите ръце?
Очаквам отговора Ви!

С уважение,
д-р Виолина Тодева

Re: Рани и инфекции по кожата онлайн консултация с кожен лек

МнениеПубликувано на: 29 Май 2014, 19:35
от bojidara68
Здравейте д-р Тодева, благодаря, че се отзовахте по моя проблем! Последните неща с които съм се лекувал са Sefpotec 200 2х1 7 дни; бани с калиев хиперманганат; Pyoctanin 2%; Fucicort crem. Антибиотика ми нанесе големи поражения. Fucicort crem спрях, защото не се препоръчвало продължително лечение с него. Останалите две ползвам, когато дебелата кора се сцепи и протече гной. Може би се вижда на снимката синьото от Пиоктанина. Работя като счетоводител на свободна практика. Не работя физическа работа, нищо свързано с химикали и замърсявания. В офис съм. Дори избягвам мокренето на ръката си. Ще направя изследването, което ми препоръчвате.
С уважение,
Костадинов

Re: Рани и инфекции по кожата онлайн консултация с кожен лек

МнениеПубликувано на: 30 Май 2014, 09:10
от otmiana
Здравейте,изпратих снимки на мейла и се надявам да помогнете-един път тези работи са горени и пак се появиха-как,какво е,помогнете!