Страница 1 от 1

Лечение с кортикостероиди - онлайн консултация с ревматолог

МнениеПубликувано на: 17 Мар 2015, 09:54
от Dr Sevdalina Lambova
В тази тема можете да задавате въпроси, свързани с лечението с кортикостероиди.

На вашите въпроси ще отговаря д-р Севдалина Ламбова - специалист ревматолог от гр. Пловдив.

Консултира в ревматологичен кабинет на ДКЦ 6 - гр. Пловдив и преподава към Медицински университет - Пловдив. С удоволствие приемам да отговоря на зададени от вас въпроси, с което се надявам да помогна за насочването ви към подходящия за вас специалист. Редица от системните ревматични заболявания са все още малко познати в първичната медицинска помощ. Широко разпространените ревматични заболявания, каквито са остеопорозата и остеоартрозата са нарастващ здравен проблем поради глобалната тенденция за стареене на населението. В редица случаи все още диагнозата и лечението се започват едва в напреднал стадий.

Популяризиране на информация относно по-честите ревматични оплаквания сред населението ще повиши здравната култура и навременното търсене на лекарска консултация. От друга страна при вече диагностицирани хронични ревматични заболявания възникват предизвикателства за пациента и лекаря относно обучение в подходящ хигиенно диетичен режим, интервали на проследяване и др.

Съвременната ревматология бележи значителен прогрес по отношение на въвеждане в практиката на нови медикаменти, които обогатяват възможностите за лечение и значително подобряват прогнозата на болните.

Подробна информация за д-р Севдалина Ламбова ще откриете в справочника на Фрамар.