Страница 1 от 2

Заразни болести? Открих хлебарка в лещата...

МнениеПубликувано на: 19 Май 2018, 04:07
от nousername
Здравейте, моля лекарите тук във форума или някой компетентен човек да ми отговори.
Преди малко в лещата си открих хлебарка, от тези по - малките, кафявите.. добре, че я видях иначе направо щях да я погълна.. но все пак изядох 2-3 лъжици от лещата преди това. :shock: Опитах се на няколко пъти да повърна веднага след това по "изпитания" метод с пръстите в устата, но никога до сега не съм го правила и не успях.. мъчих се половин-един час, но после вече беше безмислено.. :| Всички знаем, че хлебарките пренасят какви ли не зарази и болести като хепатит А, дезинтерия, салмонела, холера и т.н.
Много съм притеснена, може ли наистина да ми стане нещо сега? :cry:
Моля ви, кажете ми какво да правя?
Да отида ли да се изследвам, за какво точно и след колко време? На какъв лекар да отида? Има ли нещо, което мога да изпия до тогава?
Не знам, дайте ми някаква информация, защото направо ще се побъркам.. :oops:

Re: Заразни болести? Помощ! Спешно!

МнениеПубликувано на: 19 Май 2018, 08:36
от Malina
Според мен няма нужда да се шашкаш толкова, изобщо не бих се изследвала. При теб по-скоро трябва да подходиш по въпроса с работата по хипохондрията ти, отколкото да мислиш, че си се заразила я с хепатит, я с дизентерия. Главно пренася стомашни болести, най-много да пооакаш пейжаза 1-2 пъти. Колко пък хлебарка си изяла... не се панирай, но сериозно - говори с психолог, не може за половин къшей малка бебе хлебарка, да изпишеш 30 реда в паника.

Re: Заразни болести? Помощ! Спешно!

МнениеПубликувано на: 19 Май 2018, 18:52
от ElYoko
Ако и Беър Грилс разсъждаваше като вас, до сега щеше да е развил много сериозно психично разстройство....Все пак не се притеснявайте ...във студентските ми години като нямаще какво да ядем си ги карамелизирахме и ги хапвахме и бяха супер мезе.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :ugeek: :beamup:

Re: Заразни болести? Открих хлебарка в лещата...

МнениеПубликувано на: 20 Май 2018, 07:06
от Lili_pili
Изобщо не бих се притснила от малко хлебарка. Явно не сте имали студенски живот. На времето в общежитието хлебарките ни влизаха в кафето, докато си го пиехме. :lol:
Изобщо не съм се замисляла, че може да ми стане нещо. :lol: :lol: :lol: Пък и да се надяваме, че сте я яли тая леща топла, сигурно горката гад е починала от топлината, защото те не се давят така лесно. :) Виж, ако е плувала в лещата, сигурно е било доста вълнуващо :lol:

Re: Заразни болести? Открих хлебарка в лещата...

МнениеПубликувано на: 21 Май 2018, 12:35
от Lollipop
Ако се заразяваха така лесно хората от хлебарки, то смятай, сега щеше да има бум с тея панелки в България. :grin:

Re: Заразни болести? Помощ! Спешно!

МнениеПубликувано на: 21 Май 2018, 13:31
от nousername
ElYoko написа:Ако и Беър Грилс разсъждаваше като вас, до сега щеше да е развил много сериозно психично разстройство....Все пак не се притеснявайте ...във студентските ми години като нямаще какво да ядем си ги карамелизирахме и ги хапвахме и бяха супер мезе.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :ugeek: :beamup:

Ами очевидно не всички хора са Беър Грилс и не разсъждават по този начин. Това, което ти си правил в студентските ти години не е нормално, затова вместо да остроумничиш по форумите, отиди се прегледайте за психично разстройство!

Re: Заразни болести? Открих хлебарка в лещата...

МнениеПубликувано на: 21 Май 2018, 13:42
от nousername
Lili_pili написа:Изобщо не бих се притснила от малко хлебарка. Явно не сте имали студенски живот. На времето в общежитието хлебарките ни влизаха в кафето, докато си го пиехме. :lol:
Изобщо не съм се замисляла, че може да ми стане нещо. :lol: :lol: :lol: Пък и да се надяваме, че сте я яли тая леща топла, сигурно горката гад е починала от топлината, защото те не се давят така лесно. :) Виж, ако е плувала в лещата, сигурно е било доста вълнуващо :lol:

Ами ще те изненадам, в момента живея студентския си живот, но не ми се налага да спя в общежитие заедно с хлебарките. Е, аз съм ги изучавала, както и болестите, които пренасят, затова се замислих след като ми се случи това нещо, на всеки може да се случи, а и не е задължително да се е готвила вътре, може да е паднала след това.
Както и да е, реших да се посъветвам с КОМПЕТЕНТНИ хора, но тук явно такива няма, освен разни застаряващи лелки/чичаци, които търсят място, за да си избиват комплексите в интернет, защото са крайно неудовлетворени от реалният си живот. Пожелавам ти да си намериш нещо по-вълнуващо от това да се опитваш да се правиш на интересна пред непознати с коментарчета по форумите. Колкото си по-възрастна, толкова повече от страни изглежда смешно и жалко, повярвай ми.

Re: Заразни болести? Открих хлебарка в лещата...

МнениеПубликувано на: 21 Май 2018, 13:49
от kauda
Сигурна ли си, че е било хлебарка? Може да е било необелено зрънце леща, а не хлебарка. Все пак не мисля, че имаш защо да се притесняваш, надали ще те зарази с нещо. Все пак ако имаш съмнения и се появят някакви симптоми близките 2 седмици, потърси лекар и спомени за случая с хлебарката, макар че аз лично не бих се притеснявала.

Re: Заразни болести? Открих хлебарка в лещата...

МнениеПубликувано на: 21 Май 2018, 14:08
от nousername
Първо, не знам кой и с чие позволение ми смени заглавието на темата, но съм нова тук и не знам как да го променя, нито пък как да изтрия/закрия темата, защото за мен тя е приключена и ще помоля модераторите да го направят вместо мен.
Второ, не знам дали можете да четете, но още в първия ред пише да ми отговарят само КОМПЕТЕНТНИ хора или ЛЕКАРИ! Така или иначе вече в друг форум получих възпитан и изчерпателен отговор на въпроса си, така че застаряващите лелки и чичаци от форума да не се хабят да пишат повече нелепите си и меко казано малоумни разсъждения в тази тема, защото е безмислено и безполезно, точно колкото мозъците ви. Пренасочете негативната си енергия към някоя друга тема, сигурна съм, че ще намерите къде да продължите жалките си опити да изглеждате "остроумни" пред непознатите хора във форума щом това успокоява по някакъв начин психичните ви отклонения и ви дава смисъл в живота, но само във виртуалния, защото в реалния явно сте загубили всякакъв смисъл и сте изключително нещастни, съдейки по злобата и подигравателния хейт, на които сте способни само от 1 тема. Аз съм многословна и по-емоционална и явно това се е отразило в поста ми, което не е никакъв проблем, но токсичните хора с проблеми като вас намират проблем и повод да се заяждат за всяко нещо, изумявам се просто колко мъка има по този свят и особено пък в България.. да се смее или да плаче човек?!
Пожелавам ви, когато имате някакъв проблем към вас да се отнесат с злобни нападки, подигравателни подмятания и неадекватни мнения. Лекувайте се, защото сте опасни и вредни за обществото!

Re: Заразни болести? Открих хлебарка в лещата...

МнениеПубликувано на: 21 Май 2018, 14:09
от nousername
kauda написа:Сигурна ли си, че е било хлебарка? Може да е било необелено зрънце леща, а не хлебарка. Все пак не мисля, че имаш защо да се притесняваш, надали ще те зарази с нещо. Все пак ако имаш съмнения и се появят някакви симптоми близките 2 седмици, потърси лекар и спомени за случая с хлебарката, макар че аз лично не бих се притеснявала.

Благодаря!