Страница 1 от 11

Как протече вашето раждане?

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2018, 14:42
от annamaria
Момичета, мисля че и тази темичка би ни била полезна. Нека подходим към раждането като нещо естествено и да споделим своя опит в това - къде, как и при кого родихте? Какви бяха са първите емоции след раждането? Въобще нека, който има опит в това, да разкаже каквото се сети, за да бъдем полезни взаимно.

Re: Как протече вашето раждане?

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2018, 16:14
от Dipsy
Тъкво като ми дойде реда и аз да раждам ще прочета кой къде родил и ще си избера тази кака с най-лекото раждане при най-добрия доктор и право при него. :roll:

Re: Как протече вашето раждане?

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2018, 16:16
от Pipilota
И двете ми раждания протекоха напълно нормално за реалността в България. Използваха система при първото, за което съм лично аз благодарна, не си представям да бях с болки в продължение на 12-15 часа, както се ражда по принцип нормално. С предизвикването на контракциите раждането ми отне около 5 часа. С втория ми син, който се роди 3 години по-късно, раждането беше изключително различно и бързо. Доволна съм,при случаен лекар и двата пъти в Бургас.

Re: Как протече вашето раждане?

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2018, 11:51
от annamaria
Много майки избират да си помогнат с окситоцин, за да родят без да усещат болките. Аз съм съгласна с това, когато раждането е стартирало и има предпоставки, то да протече напълно нормално. Това го наричат т. нар ''активно'' раждане. Просто леко се помага на майката нещата да минат по-бързичко и бебчо да излезе.

Re: Как протече вашето раждане?

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2018, 11:59
от rabotnata pchela
annamaria написа:Много майки избират да си помогнат с окситоцин, за да родят без да усещат болките. Аз съм съгласна с това, когато раждането е стартирало и има предпоставки, то да протече напълно нормално. Това го наричат т. нар ''активно'' раждане. Просто леко се помага на майката нещата да минат по-бързичко и бебчо да излезе.

Как окситоцина да пречи на усещането на болките? :eek: :eek: :eek: Не мисля, че е така, той се поставя за усилване на контракциите и честотата им и действа на матката и осигурява по-чести контракции. На мен също ми сложиха система, не знам какво е имало в нея, предполагам, че точно окситоцин, да ти кажа, не е като да съм нямала болки, раждането ми продължи 7-8 часа. Преди да влезна в болницата съм имала разкритие, не помня вече колко и леки контракции, които не усещах. Малко след поставянето на системата контракциите ми започнаха и познай- усещах си всичко, нямаше такова, да съм го избрала, за да не усещам. Окситоцинът си е естествен хормон, който се отделя в тялото по време на раждането, със системите той се влива в по-големи количества, и затова се ускорява процеса. Не усещаш, при поставяне на упойка, което хич не е окситоцин. Раждането ми беше нормално и болезнено и продължи от 18ч до 1:30.

Re: Как протече вашето раждане?

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2018, 15:22
от annamaria
Извинявай rabotna pchela, обърках се, защото докато пишех за окситоцина си мислех и за епидуралната упойка. Права си за въздействието на окситоцина- той предезвиква контракциите и раждането и исках да кажа, че до известна степен съм съгласна с неговата употреба.

Re: Как протече вашето раждане?

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2018, 17:25
от Monika_Spasova
Моето раждане протече нормално, но макар и в частна болница, когато имах нубжда от някой и имах въпрос, никой не ми отговаряше и ме подминаваха като малка гара/ останалото вече беше нормално, бях будна по време на операцията, видях бебка, възстанових се без проблеми и усложнения.

Re: Как протече вашето раждане?

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2018, 17:29
от tinkerbell
Как да протече едно раждане, кърваво и болезнено, естесвено.Сега има всякакви варианти, водно, с упойка, цезарово, всичко е в услуга на родилките.
Искам да попитам тези дето са се мъчили с часове, защо си го причинихте?

Re: Как протече вашето раждане?

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2018, 17:31
от Monika_Spasova
tinkerbell написа:Как да протече едно раждане, кърваво и болезнено, естесвено.Сега има всякакви варианти, водно, с упойка, цезарово, всичко е в услуга на родилките.
Искам да попитам тези дето са се мъчили с часове, защо си го причинихте?

В смисъл? Както значи защо са си го причинили, раждането със секцио не е толков апо-безобидно, възстановяването е с дни и часове, естественото раждане отнема време. Ти какво би препоръчала, за да се избегне раждането с часове? :?:

Re: Как протече вашето раждане?

МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2018, 10:45
от Mon_ton
Получих контракции, изтекоха ми водите, изчаках сутрнта и отидох в болницата, където ми направиха секцио, както беше и планирано, заради очилата ми.