Страница 1 от 1

Бременна в 8-ия месец права в автобуса, а мъжете - насядали?!

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2019, 10:18
от Ani_
Знам че не се случва само на мен, което е още по-тъжно! Вчера пак попаднах на такава гледка в градския транспорт - жената в очевАдно напреднала бременност, мъжете се правят на разсеяни и никой не й отстъпи мястото си. Изпадах не веднъж в такава ситуация и през моята бременност. Понякога съм "нахалствала" да ми отстъпят място, обаче погледите обикновено са били "ама сериозно ли?!". Чак ти става неудобно че искаш да седнеш с големия корем, за да не паднеш при някоя рязко набита спирачка.
Защо няма толерантност, защо българските мъже са забравили що е това кавалерство?!
На вас случвало ли ви се е, как реагирате, какво мислите по въпроса?

Re: Бременна в 8-ия месец права в автобуса, а мъжете - насядали?!

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2019, 10:32
от viviann
Всяка бременна поне веднъж е била в такава ситуация. Отвратително е. Опитвала съм да говоря с хората, уви, всички са станали толкова саможиви и безчувствени. Гледат себе си и никой не го е грижа за другите. Аз лично като видя бременна жена, ставам и й отстъпвам мястото си. Всъщност така правя и за възрастните хора. Обаче вече не е модерно, всеки се прави на разсеян. Даже днес в градския транспорт един мъж щеше да се спъне от бързане да заеме една свободна седалка, към която се бях запътила. Кавалерството е на изчезване, факт.

Re: Бременна в 8-ия месец права в автобуса, а мъжете - насядали?!

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2019, 10:43
от Ванила
Защото така са били възпитавани въпросните мъже. Техните бащи най-вероятно също не са се държали с жените вежливо и като с дами. Едва ли бащите им са отваряли вратите и са давали път на майките им, едва ли са носили тежките чанти. Почти винаги ставаш такъв, какъвто е примера вкъщи.

Re: Бременна в 8-ия месец права в автобуса, а мъжете - насядали?!

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2019, 10:48
от sky_100
Въобще не съм си мълчала в подобни ситуации. Като не са ги научили родителите им в миналото, сега да си берат срамовете и да се учат. Нямам никаква търпимост към простаците и "пердетата" вече. Някои ми се възмущават, други се засрамват...
Помня на една опашка в институция как си отвисях 2 часа, а пред очите ми се изнизаха 2-3 "с връзки" и минаха за минути. На никой не му пукаше, че съм стояла толкова време на крак в напреднала бременност. Да, никой не ти е длъжен, ама тук става дума за толерантност и човещина.

Re: Бременна в 8-ия месец права в автобуса, а мъжете - насядали?!

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2019, 10:52
от Ani_
Както и предполагах, не е рядко срещано явление... :roll: Освен да си пожелаем да възпитаваме нашите синове в по-различно отношение към жените, да ги пазят и ценят.

Re: Бременна в 8-ия месец права в автобуса, а мъжете - насядали?!

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2019, 11:01
от _Лилия_
Да, всеки се ослушва и си казва "Защо пък някой друг да не го направи".
Разбира се, изключения има. Но са си точно ИЗКЛЮЧЕНИЯ. Да, бременната жена не е бременна, но й е трудно. Тук наистина опираме до съчувствие и човещина, и донякъде до възпитание.
Помня случаите, в които са ми правили път или отстъпвали място през бременността. Но не помня колко пъти са си затваряли очите.
Нещата ще се променят, ако ние възпитаме идното поколение по различен начин. За тези, които сега не отстъпват място и не могат да бъдат кавалери, вече е късно. Според мен.