Страница 1 от 1

Как да отбия по-бързо бебето?

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2019, 14:04
от Valya T
Здравейте!
Не очаквах да ми се наложи да отбивам бебето по този начин, но от работата ме притискат да се връщам, защото колегите трудно се справят и с моите задължения. Това, обаче, означава да отбия бебето. Много ми е тъпо, че трябва да е за сметка на кърменето, връщането ми на работа, но понякога реалността не е особено приятна.
Имате ли идея как да стане по-безболезнено, леко и бързо? Не съм казала точно кога ще се връщам, но едва ли ще ми дадат месеци аванс.
Захранена е, но И кърмя между храненията. Тоест, в нещо като преходен период сме.

Re: Как да отбия по-бързо бебето?

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2019, 14:10
от sky_100
Много кофти, че трябва да си причинявате и този стрес взаимно. Защото стресът не е само за бебето, но и за майката. Трябва да се внимава с подпушване на млечните канали, след като отбиването няма да се случи по естествен път. Бих те посъветвала да се консултираш с консултант по кърмене - Ла Лече Лига или "Асоциация в подкрепа за кърменето". Иначе, моят опит не знам доколко е приложим при теб - моето дете беше много привързано към мен и кърменето беше важна част от живота му. Отбих го на 1 година като го оставих при баба и дядо. Там не е плакала за мен и не е имало драми. Иначе не мисля, че щеше да се получи, ако постоянно бях наоколо.

Re: Как да отбия по-бързо бебето?

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2019, 14:18
от Петя Георгиева
И на мен ми се наложи да съкратя кърменето в един момент. Ето какво знам от консултант:
- първо е добре да се създаде нов начин за приспиване на детето. Може да се включи таткото по-активно в приспиването. Може да се създаде ритуал с четене на книжки, пеене на песнички и други.
- природните средства, с които може да намалиш кърмата са чай от салвия, зелеви компреси. Зелевите листа се измиват, начукват и охлаждат. После се налагат на гърдите за няколко часа.
- друг начин за намаляване на кърмата е като се кърми по-рядко детето.

За да търси по-рядко да суче, предлагай по-често твърда храна или пък вода.

Твърде рязкото отбиване може да даде точно обратния резултат. Бебето още повече да се привърже към сученето.

Не знам един месец дали ще ти стигне, бих си отпуснала поне 2.

Re: Как да отбия по-бързо бебето?

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2019, 14:24
от Lady M
Ако се налага отбиване, просто трябва да си твърда. В смисъл, да не отстъпваш, защото ще се разплаче и да кърмиш от съжаление.
Всичко ще трае няколко дни. Да, сигурно ще са тежки, но са няколко. А и след като нямаш друг избор.
Успех!

Re: Как да отбия по-бързо бебето?

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2019, 14:32
от Matilda
Сещам се за вариант кърмата да се замести с кисело мляко, например. Нека таткото да го приготвя и да дава шишето. Теб да не те вижда през това време. Вероятно ще трябва време, няма как изведнъж да мине на кисело мляко и твърда храна.
Предлагай нещо интересно, когато поиска да суче. Гушкай повече, пей песнички. Ако докато спи се размрънка, предложи водичка. Постепенно ще разредите кърменията.

Re: Как да отбия по-бързо бебето?

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2019, 14:36
от Story_teller
Аз някъде бях чела как можем да пропуснем кърменето за заспиване и реших да го ползвам в нашия случай. Е, не е план максимум, но е добро начало.
Започнах да я извеждам точно преди сън. Докато се друсне малко по разбитите ни тротоари и е заспала. Вечер заспиваше рано, към 20 ч, така че пак излизахме и се приспивахме по този начин. Постепенно остана само нощното кърмене, но то и за теб няма да е такъв проблем, ако остане за по-дълго. Опитай и така.

Re: Как да отбия по-бързо бебето?

МнениеПубликувано на: 23 Апр 2019, 14:41
от Ani_
В краен случай отиди на лекар и той ще ти предпише лекарства, с които да намалиш кърмата. Достинекс е едното, което знам, че е за тази цел.
Не е добър вариант, но е някакъв вариант, ако не сработят триковете, предложени по-горе.

Re: Как да отбия по-бързо бебето?

МнениеПубликувано на: 30 Апр 2019, 10:51
от maia the bee
Сега има консултанти по кърмене. Посъветвай се с такъв. Аз се сещам за варианта да цедиш и замразяваш, ако държиш на кърменето. Обаче не знам дали имаш условията да го правиш на работното си място, на по-закътано някъде и да замразяваш във фризер?

Re: Как да отбия по-бързо бебето?

МнениеПубликувано на: 22 Май 2019, 15:18
от Blue eyes
Една позната го отби като се мажеше с онзи горчив лак. Тя също бързаше да се връща на работа и така. 2 намазвания и беше спрял да търси мляко.