Страница 1 от 1

Как създавате навика за високата хигиена - ръце, зъби?

МнениеПубликувано на: 04 Авг 2017, 10:24
от Jully
Децата ми все се прибират и забравят да си измият ръцете, ако не им го кажа изрично, сядат на масата и изобщо не се притесняват, че ядат с мръсни ръце. Положението с банята е подобно, все не се къпят, трябва да се уговаряме и пропускат по някой друг ден, нерядко. :roll:
Как да ги науча, че това са важни неща за тяхното здраве? Обяснявам, че е вредно, но кой ти вижда бацилите, че да вярва, че не говоря глупости? Дори и миенето им на ръцете е отгоре отгоре, изобщо не разпенват сапуна... но пак е по-добре от хич.. Вие как се справяте?

Re: Как създавате навика за високата хигиена - ръце, зъби?

МнениеПубликувано на: 04 Авг 2017, 11:09
от skyfly
Пробвай с някакви картинки, които да визуализират това, което има по ръцете. Нека да знаят, че има бацили, в интернет със сигурност има подходящи изображения за децата, които да показват под микроскоп бацилите. Това може да помогне. А за пяната, опитай се да ги предизвикаш кой ще направи повече пяна докато се мие ръцете, а наградата ще е целувка :)

Re: Как създавате навика за високата хигиена - ръце, зъби?

МнениеПубликувано на: 07 Авг 2017, 21:01
от Pacienti
Това с картинките е идейно..звучи ми добре.

Re: Как създавате навика за високата хигиена - ръце, зъби?

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2017, 15:16
от Kaya
Хареса ми идеята с картинките, но не бих избрала някои груби такива, сигурна съм, че нямаш и това предвид, но съм чувала за хора, показващи зловещи снимки на децата си, и то като малки още.

Re: Как създавате навика за високата хигиена - ръце, зъби?

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2018, 12:01
от vanusha
За зъбите ми се струва много трудно, има големи хора, които не си мият зъбите, дали от бързане или от немарливост, нямам идея, как се учи пък детето на този навик. Трябва да се вижда примера от родителите, ако те го правят ежедневно , то няма как другите да не го правят ит е.

Re: Как създавате навика за високата хигиена - ръце, зъби?

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2018, 12:25
от kauda
примерът е най-важният. не може д аискаме децата да правят нещо, което ние не правим. Може заедно да ходите да си миете зъбите, докато се изгради навика. За ръцете трябва напомняне, че винаги след като човек се прибере си мие ръцете, или след като използва тоалетна, за това ртябва да се напомня , но и също така трябва пример. По-малките дечица често влизат в тоалетната при майките си. Ако виждат, че миенето на ръцете е част от процедурата свързана с ползване на тоалетната, това се запечатва в мозъка им.

Re: Как създавате навика за високата хигиена - ръце, зъби?

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2018, 13:21
от Kukumicin
Значи навиците идват с течетие на времето и кой какавто опит има, така му трагват нещата и в животът. Дащеря ми се сдоби с глисти, прочете енцеклопедия, пуснах й един филм по този вапрос.. и това сварши наистена много добра работа във връска с миенето на рацете и потдържането на всякаква хигиена. Има много образувателни филми по тези вапроси, които варшат наистена чодесна работа. :cheerleaderkid:

Re: Как създавате навика за високата хигиена - ръце, зъби?

МнениеПубликувано на: 24 Фев 2018, 13:45
от Monika_Spasova
Това се и показва. Има деца, които не знаят, че ртябва да си мият ръцете, след като са използвали тоалетната, никой не им го е показал и казал. А това са навици, които се изграждат и процедури, които стават ежедневни. Ако знае, че всяко ставане от леглото е свързано с миене на зъбите и всяко пускане на водата следва пускането и на чешмата, ще го праявт механично без дори да се замислят