Страница 1 от 1

Притеснявате ли се от морбили в България?

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2018, 12:55
от Rali_hr
Съседните ни държави регистрират редица случаи на морбили, а някои от тях , дори с фатален край. Антиваксърските настроения последните години у нас повдигат въпропса какви рискове се крият за децата, които не са ваксинирани, а и не само, знаем, че антитела не изгражда всяко едно тяло.
Вие притесянвате ли се от опасната шарка или вярвате, че няма от къде да се принесе? Какво мислят родителите на децата, които нямат въпросните ваксини, дали за тях не съществува още по-голям риск? :?:
Вас лично страх ли ви е от развитие на морбили и епидемия от опасната болест?

Re: Притеснявате ли се от морбили в България?

МнениеПубликувано на: 09 Яну 2018, 12:40
от kauda
Морбили е много опасна шарка и задължително хората трябва да си имат едно на ум и да ваксинират децата си. Но наистина с нашите движения, които са много против ваксините и много родители са против, опасността е голяма. Но, всеки си шета на акъла и си взема своите решения.

Re: Притеснявате ли се от морбили в България?

МнениеПубликувано на: 09 Яну 2018, 13:52
от Malina
аз лично се притеснявам, дъщеря ми е недоносена и всяка една болест при нея крие огромни рискове, а морбили е опасна за всеки - не само за недоносените. Родителите наистина трябва да сме малко по-отговорни..

Re: Притеснявате ли се от морбили в България?

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2018, 11:28
от krasi_more
Болестта изобщо не е шега, много е опасна. Не знам как могат хората да рискуват, при положение, че тя върлува съвсем наблизо, те да не поставят ваксините на децата си.

Re: Притеснявате ли се от морбили в България?

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2018, 13:19
от chiZzY_biZzY
Аз пък не се тревожа, не вярвам, че може да тръгне някаква епидемия, болестта отдана я няма и няма така лесно да дойде.