Страница 1 от 1

Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 10:27
от IvanovA_Stef
Вече не знам какво да направя, за да овладея поне малко срама и притеснението на дъщеря ми. И двамата с мъжа ми не сме такива и не можем да разберем защо толкова често се шашка, притеснява и панира. Иска ни се да е малко по-смела. Наясно съм че няма да се промени коренно, но е вече на 8 години и ще изпада в ситуации, когато трябва да преодолява притесненията си.
Четох за капките на д-р Бах, а и имам познати, които ги ползват за различни нужди. Някой запознат ли е, да каже дали помагат наистина, защото гледам, че са скъпи все пак? И трябва ли да ми ги предписва лекар?

Re: Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 10:42
от blaze
Точно за притеснително и срамежливо дете не съм ги ползвала, но за себе си съм взимала за неспокоен сън. Имах период, когато не можех да спя, а нямаше особена причина за това. Поне знаех че няма да ми навреди. Вярно, резултата дойде след месец, но определено имаше подобрение.
Иначе е препоръчително да намериш Бахов терапевт, който да прецени коя есенция е подходяща. Не че не би могла и сама да решиш, в сайта на капките на д-р Бах мисля че имаше подробно описание кои за какво са показани.

Re: Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 11:04
от Миленита
Не пречи да се опита. Аз също съм доволна. Пих ги, когато смених града, в който живея. Трудно ми понесе промяната просто. Не знам дали е било самовнушение, но се почувствах една идея по-спокойна и уверена че ще се справя. В сайта им има описание кое за какво е.

Re: Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 11:18
от Съни
Може и да съм от малкото недоволни, или по-скоро не забелязах никаква промяна. Имах едни страхове че някой влиза вкъщи и разни такива. Взех си капки, по препоръка на личната, която е И Бахов терапевт, но не усетих нещо да се промени.
Опитайте да говорите с детето, дали пък нещо в училище не го кара да е така притеснително. Питайте и класния ръководител. Обикновено за всяко нещо си има причина.

Re: Капките на д-р Бах помагат ли при притеснително дете?

МнениеПубликувано на: 06 Дек 2018, 12:38
от Ива Тодорова
Аз мисля че са пълна бутафория. Нито знае човек дали са наистина есенции от някакви цветя, нито може да разбере дали има ефект. Уж съм широкоскроен човек, ама нещо не ми вдъхна доверие написаното. Поне предполагам не вредят и можете да опитате за детето.