Страница 1 от 2

Дете с астма - кой град е с благоприятен климат?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2019, 10:27
от Ася_Н
Най-добрата ми приятелка има дете на 5 години, което е с астма. Минаха през какво ли не, за да облекчат поне донякъде състоянието и пристъпите му. И конвенционално лечение, и хомеопатия, и разни природни форми на лечение. Донякъде дават резултат, но не за дълго. Живеят в София, трудно е там за хора с подобни проблеми, знаете какъв е въздухът.
Тъй като мъжът й и без това много пътува, сериозно се замислят за смяна на града. Тя на този етап не работи, за нея няма причина да стои в София.
Бихте ли препоръчали град с подходящ за целта климат, който да не е и съвсем замрял икономически и населението, все пак, да е основно българско?

Re: Дете с астма - кой град е с благоприятен климат?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2019, 11:02
от Glow
На прима виста се сещам за Троян. Ходила съм там на почивка и много ми допада. Но пък не знам дали попада в категорията НЕзамрял. Развиват се две направления там - дърводелство и дървообработка и туризъм. За друго - не знам :roll:
Обаче откъм климат е много подходящо градче. Наблизо е Ловеч, с кола се стига бързичко.
И няма твърде много роми (то вече къде няма) :roll:

Re: Дете с астма - кой град е с благоприятен климат?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2019, 11:16
от Клер
Един от първите градове, за които се сещам е Сандански. Не е много малък град, на около час път е Благоевград. По-скоро бих го определила като малък град, но пък всички знаем, че за деца с респираторни заболявания е може би най-доброто място в България.

Re: Дете с астма - кой град е с благоприятен климат?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2019, 11:21
от blaze
Не е ли твърде драстична тази мярка със смяната на местоживеенето? Да, разбира се, че е ваш личен избор, но може би ще ви е трудно да намерите място с наистина благоприятен климат, което обаче да е и икономически развито, за да се чувствате добре там като младо семейство.
Иначе, се сещам за доста места с хубав климат за подобни заболявания, но не мисля, че са удачни за постоянно живеене и то за млади хора с деца :roll:
Та, сещам се за Вършец, Сандански, Дряново, Банкя, Велинград. Като изключим Банкя, която е близичко до София и бихте могли да направите компромис с това, че е малко градче, другите определено не се развиват във възходяща посока, чисто икономически :???:

Re: Дете с астма - кой град е с благоприятен климат?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2019, 11:54
от _Лилия_
Единственият град, който според мен отговаря на изброените изисквания, е Габрово. Не малък град, има училища за децата, въздухът е чист, не преобладават циганите. Може и работа да се намери. Е, зимите са доста сурови, пада мноого сняг, но то идеално място май няма...

Re: Дете с астма - кой град е с благоприятен климат?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2019, 12:04
от Кери
Трявна също е вариант. Ама откъм икономическо развитие не е ок работата. Само туризмът носи приходи там.
От по-големите градове, в които и работа може да се намери, се сещам за Казанлък, също Велико Търново и Габрово.
Велико Търново ми е слабост, прекрасен град, въздухът не е мръсен, а наоколо има още по-подходящи места за дете с астма и можете да ходите често - Трявна, Дряново.

Трявна Re: Дете с астма - кой град е с благоприятен климат?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2019, 12:08
от lili.dimitrova
Трявна-синът ми беше всяка седмица с пристъпи във Варна. Живяхме 6г.-като последната година беше без нито един пристъп. Върнахме се във Варна и от тогава няма никакъв проблем. За повече информация може да ми звъни те на-0885112474.

Re: Дете с астма - кой град е с благоприятен климат?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2019, 12:13
от velvet_81
Аз също съм за Трявна, но не е достатъчно развит икономически наистина. Иначе е прекрасен град, особено с малко детенце.
Друг град, за който се сещам е Ловеч. Има училища, правят се ремонти, красиво е, въздухът е добър. Аз лично много се впечатлих от Ловеч и региона, когато ходихме лятото.

Re: Дете с астма - кой град е с благоприятен климат?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2019, 16:33
от Невена Стоянова
Аз много харесвам Трявна като град, а и въздухът е много чист там. Единственият проблем наистина е че не е икономически добре развит.

Re: Дете с астма - кой град е с благоприятен климат?

МнениеПубликувано на: 05 Апр 2019, 13:50
от margrit
Здравейте, ако искате детето Ви да преодолее пристъпите - препоръчвам САМО ТРЯВНА! Там има санаториум за деца с бронхиални проблеми. Лекарите и сестрите са много добри и съвестни. Лечението за деца е безплатно. Ние също живеем в София. Моето внуче от три годишно го водят два пъти в годината по 15 дни в санаториума в Трявна. Преди това по 2-3 пъти месечно получаваше пристъпи и непрекъснато тичахме по болници. Купихме и инхалатор, но лечението в Трявна е много добро! Сега е на 13 години и продължават да го водят, макар, че през годината получава 2-3 леки пристъпа и бързо ги овладяваме. В Сандански лежат на стара слава и нищо не правят! Наши познати си напуснаха работата и къщата от морски град и се преселиха да живеят в Трявна, защото децата им бяха с астма. Те вече са на 13-14 години и преодоляха големите пристъпи, затова скоро ще се връщат отново в родния си град. Още веднъж - препоръчвам Трявна!