Страница 1 от 1

Задължително ли ползвате столче в колата?

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2017, 13:15
от Lollipop
Напоследък често виждам малки деца сложени на предната седалка и такива, които стърчат отзад в колата и изобщо не използват столче, а са изправени.
Направо си мисля, че само аз си слагам децата в столчета и ги закопчавам, дори и за кратко разстояние.
Моя приятелка каза, че нейното дете - само на две години, не иска да стои дори на задната седалка, а пътува отпред,препасана с колана. Направо ми стана лошо, като ми го каза...
Явно обаче това е честа практика. :car:
Кажете вие ползвате ли столчета за кола, какви столчета използвате и какво мислите за родителите, които не използват столчета в колите си? :?:

Re: Задължително ли ползвате столче в колата?

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2017, 14:51
от Kaya
За мен е абсолютно задължително, но виждам, че не се прави! Да не ви казвам, че съм виждала жена да шофира в натовареното движение в 17ч. с дете в скута си....
колкото и да реве едно дете, когато става въпрос неговата безопасност то всяка от нас трябва да може да изтърпи рева, а и ако никога не е допускана такава грешка, че детето да се учи на други места, то няма да мрънка. Все ще си има някой период, в който няма да се кефи, но ще го преодолее.

Re: Задължително ли ползвате столче в колата?

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2017, 15:40
от silver933
Идиотия е да сне се използва столче за кола, но всякакви тъпаци има, ясно. Моя тъст беше подхванал малкия до близкия магазин да го кара с колата - на мястото на шофьора, а жена ми мълчала. Като го видях малкия не се качваше в колата му половин година, а жена ми отнесе голяма кавга.

Re: Задължително ли ползвате столче в колата?

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2017, 15:54
от S_Milenska
Преди 15 години, когато родих столчета за кола почти не се срещаха, а и никой не ползваше, на дълъг път седеше в мен, не сме имали проблеми, ако детето е кротко, за какво му е това столче, ако има сложен колан?

Re: Задължително ли ползвате столче в колата?

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2017, 16:36
от Rali_hr
Ползвахме за дъщеря ми, въпреки че не бяха така популярни, ползваме сега и за сина ми. С дъщеря ми не съм ползвала повдигащата седалка, сега имаме такава сина ми. Взехме възможно най-голямата, направи мивпечатление, че повечето са много тесни, а се очаква до 12г. или до 150см. да стоят на нея. :roll: Седалката е на Лорелли взех най-широката.
Преди бяхме със столче Britax Römer, изключителен стол, само че го купихме втора ръка, беше леко изтъркана подплатата, после вече се скъса. Ако мога да го претапецирам ще изкара още няколко деца.

Re: Задължително ли ползвате столче в колата?

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2017, 16:48
от Snejna
И ние не сме ползвали, когато дъщеря ми беше малка, нямахме кога, купих си когато стана на около 5-6 години и само с колана, но глупостта децата да се возят на предната седалка и такива неща не я приемам! А в скута на шофьора изобщо няма да коментирам...

Re: Задължително ли ползвате столче в колата?

МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2017, 10:03
от Rali_hr
И аз не го разбирам това, или практиката - няма да слагаме колан, че сме за малко. Как така за малко, на всеки ъгъл може да бъде ударена колата. толкова идиоти има, разсеяни, мислят си, че ще излязат пред вас. Вчера ходих до село, на прав равен път карам засилена, няма никой и от храстите изчака един трактор, оня изобщо не се обърна да погледне има ли кола, ако беше погледнал, щеше да види, че друга зад мен няма и логично, щеше да изчака да мина. Онзи просто тръгна. Такива спирачки набих,ч е раздрусах всички в колата, ако нямаха колани децата можеше да има някоя ударена глава.