Страница 1 от 1

Кои според вас са езиците на бъдещето?

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2017, 14:13
от Mon_ton
Много наши познати с деца записват децата си да учат езици като китайски, японски , корейски, индийски. Всички, защото вярват, че това са езиците на бъдещето.
Според някои английския изобщо не фигурира в списъка, а в момента това е световно приет език за универсален начин на разговаряне.
Вие как мислите, кои са езиците на бъдещето и кои езици е добре да учим в момента и ние, а и децата ни?

Re: Кои според вас са езиците на бъдещето?

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2017, 14:35
от bob_care
Много добре са се ориентирали твоите познати, китайския особено залива света, това е езика на бъдещия бизнес, а и в момента виждате колко си върви търговията с Китай. Японския също е интересен език, защото е екзотичен ивсе пак е на една много сериозна нация, което ще даде предимства по целия свят. Английския толкова се комерсиализира, че големите държави държат на своя роден език.

Re: Кои според вас са езиците на бъдещето?

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2017, 15:39
от klarissa
Английския език никога няма да загуби стойостта си, да другите може да са много по-атркативни и да се търсят специалисти и хора, които ги знаят, но английския си остава задължителния език, защото човек не може да знае езиците в цял свят, а английския се намесва точно в такива моменти, като универсален.

Re: Кои според вас са езиците на бъдещето?

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2017, 21:46
от rabotnata pchela
И аз съм чувала, че предстои бум на търсене на такива екзотични езици. Явно ще има резон в това и аз мисля да ориентирам хлапето към някой мандарин да учи. :mrgreen:

Re: Кои според вас са езиците на бъдещето?

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2017, 22:14
от Malina
Интересно ми е и на мен какво ще е бъдещето и какви ли езици ще се четата, кое ще е за предпочитане, но със сигурност английския няма да бъде заменен като универсален световен език.

Re: Кои според вас са езиците на бъдещето?

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2017, 11:28
от svetlozara
За тези източните езици и аз знам, че предстои бум на търсенето на такива специалисти. Всички си мислят, че английския е основния и най-важния език. Но не е задължително да е само той.
Аз знам италиански, португалски, английски и доста лесно намирам желаната работа.

Re: Кои според вас са езиците на бъдещето?

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2017, 15:19
от vanessa_
И аз мисля, че английския винаги ще остане световен език, а другите са си езици, в които може да има реализация, да. Тези азиатските езици, които до скоро са били пренебрегвани скоро ще станат много актуални.

Re: Кои според вас са езиците на бъдещето?

МнениеПубликувано на: 02 Май 2017, 15:31
от Mon_ton
И аз си мисля, че английския няма да бъде пренебрегнат и все ще си остане най-предпочитания език за комуникация. Разбира се, другите езици също ще са от голямо значениеи може да играят важна роля в бъдещето..

Re: Кои според вас са езиците на бъдещето?

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2020, 15:46
от UchitelKitaiski
Най-говореният език в света е китайски. Все повече млади у нас решават да го изучават, защото е много перспективно. Не само това - той е интересен и екзотичен. Ако и ти искаш да се впуснеш в приключението и да учиш най-древния език с учител онлайн, посети: https://nauchikitaiski.com/