Страница 1 от 2

Не мога да различавам парфюмите – оригинал или фалшификат?

МнениеПубликувано на: 24 Юли 2014, 11:13
от dessiblond
Преди няколко дни влизам в магазин за козметика и си търся опреден парфюм с малко странен аромат. Магазинът е голям, дълго се лутам и най-накрая попадам на това, което търся.

Пробвах тестера отново, за да съм сигурна, че това е аромата, уверих се и го купих. Когато се прибрах и си сложих от него, твърде много ми миришеше на спирт :evil: и кожата ми започна да се зачервява :evil:
дразня се, че купувам фалшификати на фантастични цени, като оригинал и най-вече ме притеснява това, че кожата ми е доста чувствителна, съответно изложена на подобни влияния, очаквам какви ли не реакции от фалшификатите, опасно е!

По какви други критерии се различават фалшивите парфюми, които продават за оригинални, вече ми писна да ме правят на луда?!

Re: Не мога да различавам парфюмите – оригинал или фалшификат?

МнениеПубликувано на: 24 Юли 2014, 11:16
от niya_mazova
обикновено се различават по цената, но при положение, че ти продават фалшив за оригинал е меко казано подло. Трябва да отидеш да им се скараш, не е честно така да се случва, някой може голяма беля да си докара, заради алчността на търговците.
Ами щом правят такива номера единствения вариант е, когато си купуваш да го отваряш на място, ако ти хареса тогава да купуваш!

Re: Не мога да различавам парфюмите – оригинал или фалшификат?

МнениеПубликувано на: 24 Юли 2014, 11:57
от julianne
Не съм виждала, но съм чувала, че на шишенцата на фалшивите парфюми в самото стъкло има балончета, което подсказвало, че нещо не е както трябва :roll: дали е такаа...

Re: Не мога да различавам парфюмите – оригинал или фалшификат?

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2014, 10:19
от xrisy_vd
Аз спрях да купувам парфюми от магазините, не рядко ми се случваше тестера в магазина да ме подведе, а когато отворя опаковката да мирише на стар застоял парфюм от скрина на баба. Последния срам с който чашата преля, беше един парфюм за подарък. Разбира се върнах го, но защо е нужно да си причинявам излишни главоболия. До колкото съм забелязала по шишенцата оригиналните са по- изпипани, самото стъкло при правенето на шишенцето е добре оформено, при фалшивите съм забелязала ръбове, все едно стъклото е изливано в калъп, като кубчета лед при които е сложено повече вода във формата и се появяват разни ръбчета. Капачките не стоят хубаво, или изобщо не захващат, или са по- малки по размер. Аз си намерих от къде да си купувам тестери, хората зареждат и скъпите парфюмерии, естествено продават и оригиналните продукти. От тогава не съм имала проблем с парфюм, който иска да пише на лично да кажа от къде. ;)

Re: Не мога да различавам парфюмите – оригинал или фалшификат?

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2014, 11:12
от franky
xrisy_vd написа:Аз спрях да купувам парфюми от магазините, не рядко ми се случваше тестера в магазина да ме подведе, а когато отворя опаковката да мирише на стар застоял парфюм от скрина на баба. Последния срам с който чашата преля, беше един парфюм за подарък. Разбира се върнах го, но защо е нужно да си причинявам излишни главоболия. До колкото съм забелязала по шишенцата оригиналните са по- изпипани, самото стъкло при правенето на шишенцето е добре оформено, при фалшивите съм забелязала ръбове, все едно стъклото е изливано в калъп, като кубчета лед при които е сложено повече вода във формата и се появяват разни ръбчета. Капачките не стоят хубаво, или изобщо не захващат, или са по- малки по размер. Аз си намерих от къде да си купувам тестери, хората зареждат и скъпите парфюмерии, естествено продават и оригиналните продукти. От тогава не съм имала проблем с парфюм, който иска да пише на лично да кажа от къде. ;)

да и аз съм попадала на такива шишета с ръбове, но го откривам, чак като се прибера вкъщи и почти не ми се вярва, че са ми пробутали някакъв фейк :( ама в крайна сметка става ясно :(

Re: Не мога да различавам парфюмите – оригинал или фалшификат?

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2014, 11:28
от xrisy_vd
Кофти тръпка Франки :| Не знам дали в Комисията за защита на потребителя приемат такива оплаквания, сигурно може, но как ще докажем, че е фалшив парфюма, ако документацията на магазина е изрядна?

Re: Не мога да различавам парфюмите – оригинал или фалшификат?

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2014, 11:51
от franky
xrisy_vd написа:Кофти тръпка Франки :| Не знам дали в Комисията за защита на потребителя приемат такива оплаквания, сигурно може, но как ще докажем, че е фалшив парфюма, ако документацията на магазина е изрядна?

Предполагам приемат, въпросът е след това какво ще се случи, понеже за всяка закупена стока може да се твърди, че при закупуването е била ок, че след това е подменена или повредена от теб и т.н., но трябва някой да ни защити :!: не може така :!:

Re: Не мога да различавам парфюмите – оригинал или фалшификат?

МнениеПубликувано на: 03 Дек 2014, 10:45
от Lollipop
Само оплакване помага в такива случаи, или по-скоро няма да навреди, както и гласност от кой магазин е купен фалшификата, трябва да се научат! :!:

Re: Не мога да различавам парфюмите – оригинал или фалшификат?

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2015, 15:27
от Slavena
Никога не мога да ги различа, но не ми пречи, защото така или иначе не мога да си позволя скъп парфюм, а си вземам по-обикновени :)

Re: Не мога да различавам парфюмите – оригинал или фалшификат?

МнениеПубликувано на: 14 Яну 2015, 16:41
от Elica
Мястото, от което си купувате парфюмите не е ли достатъчен признак?