Страница 1 от 1

Някой слагал ли си е каял за очи?

МнениеПубликувано на: 17 Май 2019, 13:50
от Niya
Бях гледала по телевизията гримьор, който обясняваше колко дълготрайно и добре изглежда, ако вместо традиционния молив за очи, се сложи каял. От тогава все разпитвам по разни места за каял, но хората даже не знаят какво е. Някой от вас ползвал ли е? Доволни ли сте?

Ето малко информация за него:

Каялът всъщност са изгорени растителни масла. Така са го правели още в Древен Египет, добавяли малко въглен, размесвали всичко и нанасяли с пръчица. Сега каялът се продава в удобна опаковка и всеки може да се справи с нанасянето му. Този грим съчетава в себе си най-доброто от очната линия и молива за очи. Подходящ е за опушен грим, защото е по-траен от сенките и няма опасност да го издуха есенният вятър. Може да го използвате и като драматична очна линия, с която да подчертаете, уголемите или прикриете малките несъвършенства на погледа си.

Re: Някой слагал ли си е каял за очи?

МнениеПубликувано на: 17 Май 2019, 13:56
от Валерия М
Аз съм се гримирала с каял. Наистина разликата е огромна. Но и поради дългата си трайност, по-трудно се премахва.
Купувала съм го онлайн от зоя.бг.
Не ти препоръчвам да е от някой индийски магазин, защото съм чувала, без да съм сигурна, че там съдържа И олово. По-добре някоя популярна марка.

Re: Някой слагал ли си е каял за очи?

МнениеПубликувано на: 17 Май 2019, 14:02
от София
Каял не е нищо ново, даже напротив. Много древен начин да се гримират жените и бил. Египетските фараони и жените им са го ползвали за очите си, тъй като окото е считано за божествен символ.
Съвременният каял съдържа растителни масла, като бадемово, кокосово или от жожоба, освен въглена, восъка и другите съставки. Той обикновено е под формата на молив за очи (по-дебели и меки от обикновените са).

Re: Някой слагал ли си е каял за очи?

МнениеПубликувано на: 17 Май 2019, 14:10
от Тита
Guerlain имат каял под формата на молив, и то в различни цветове. Много е хубав, имам черен. Единственият недостатък е цената - доста е скъп. Ама май не виждам вече да се внася и продава в България.
Прахообразният, индийският, е доста по-евтин вариант. И се намира по-лесно.

Re: Някой слагал ли си е каял за очи?

МнениеПубликувано на: 17 Май 2019, 14:13
от Blue eyes
Интересно...Аз съм си купувала, но от прахообразния. Дали зависи от кожата не знам, но моят се размазваше бързо :roll:

Re: Някой слагал ли си е каял за очи?

МнениеПубликувано на: 17 Май 2019, 14:23
от Karina_85
И да не ползваш каял, не е сериозен пропуск, защото чак такава огромна разлика с молива няма. Според мен.
Всички по-добри марки имат молив Каял, който е по мек и по-плътен от другите, както и по-мазен. Много е подходящ за очертаване на клепачите за опушен грим, но се размазва и изтрива бързо точно защото е мазен. Но не става за тънка като косъм линия направена вътре в очите и издържаща цял ден, какъвто е ефектна от оригиналния каял. Внимавайте обаче с индийските магазини, защото не веднъж е писано, че някои Каял съдържат олово.

Re: Някой слагал ли си е каял за очи?

МнениеПубликувано на: 17 Май 2019, 14:28
от Аля
Взимала съм си такъв молив, на Буржоа, но не бях доволна.
досега съм чела за хубави отзиви само за прахообразния каял на Герлен, но негов българия не го продават. В ибей са ми казвали, че може да се поръча.
И да кажа, че окото се насълзява при нанасянето му, но отминава след това. Ако продължава да сълзи, може да е просто алергична реакция.