Страница 1 от 3

Секс между приятели - начин да прекъснеш приятелството или..

МнениеПубликувано на: 10 Дек 2012, 21:32
от boriskarlov
Винаги много съм се чудил на понятието "секс между приятели". Нямам идея дали ви се е случвало, но нека ви разкажа и моята история.
Всеки мъж си има свои приятелски кръг, който често е съставен предимно от мъже. Преди години се случи така, че се сприятелих наистина с една жена. Беше около средата на моите 20 години, и тя беше на толкова. Нека първо ви дефинирам какво е приятелство - когато имаме какво да си кажем и можем да си говорим с цели вечери. Аз бях сам /тогава/, тя беше сама със своята дългогодишна връзка /да, и това е възможно/.
Събраха ни много неща, това, че често бяхме самотни вечер, еднаквата музика, която харесвахме, хубавите книги. Тя взе да става все по-чест гост в квартирата ми, взимахме нещо за пиене, тя лежеше на дивана, аз на леглото, беше топло и просто си приказвахме, имаше за какво, дори и за глупости.
Тогава нямаше мобилни телефони, приятелят и не и звънеше настойчиво и или и да е звънял, тя винаги му казваше, че е уморена и не и се излиза и после идваше при мен. И докато сам очаквах, че това тихо безвремие ще продължи вечно, в една от вечерите правихме секс. Луд, неочакван, дълъг и чувствен.
И после всичко се разпадна. Не го очаквах, но се случи. Нейните аргументи: Страхотен си, беше страхотно, но...страх ме е от нови връзки. Още повече с хора, които намирам за приятели. Ще ги нараня, както наранявам сегашния си приятел.
Моите аргументи...колкото и да се опитвах да ги кажа, не успях. Не ме изслушаха.
Как мислите, защо сексът между приятели често свършва неочаквано и с разбити сърца и за двамата. Нали приятелите се познават, обичат, уважават, защо едно чукане трябва и може да промени това до степен никога повече да не се видим, както стана и в моя случай.
Разбрах, че сексът между приятели е нещо, което не може да продължи дълго. Защото егото ни е прекалено голямо, защото всеки от нас иска да изсмуче другия, когато допре до интимност, когато има нужда да споделиш тялото си с другия. Хубаво е да си приятел, ако няма какво да делиш с някого. В момента в който има какво да поделиш, дори и вечер заедно, това вече изяжда отношенията.
Никога повече не я видях, може да ви звучи крайно, но така се случи. След месеци я засякох на улицата, опитах се да поговорим, пихме едно мълчаливо кафе и тя изчезна. Една вечер ми се обади, цяла вечер говорихме глупости и тогава май за последен път я чух.
Ще ми помогнете ли да разбере себе си, дали съм прав или...въобще, има ли прав в тази история?

Re: Секс между приятели - начин да прекъснеш приятелството и

МнениеПубликувано на: 10 Дек 2012, 23:26
от jasmin
Здравей Борислав,
Неприятна история. Но за съжаление почти винаги така става, когато сексът застане м/у приятели. Поради тази причина не съм си позволявала да го правя с приятел, но ще ти разкажа как благодарение на секса намерих най - добрия си приятел.
Запознах се с него на един Heloween. Бях му хвърлила око много преди това и въпросното парти беше идеален сътрудник за да си прибера този красавец у дома. Правихме страстен, горещ и много продължителен секс. Бях сигурна, че след тази вечер няма да го видя, но стана точно обратното. Започнахме да прекарваме дните си заедно, спортувахме заедно, танцувахме заедно, учихме заедно, от време на време се случваше и секс да правим заедно. Прекрасно беше, но не беше връзка. В един момент просто реших, че трябва да спрем със секса и да останем нормални и истински приятели. И сега след 4 години сме точно такива каквито бяхме в самото начало.
Преди няколко дни си говорихме и се смяхме на нашата история как тръгна с бурен секс и свърши с едно чисто и истинско приятелство. Обичам те В.

Re: Секс между приятели - начин да прекъснеш приятелството и

МнениеПубликувано на: 20 Дек 2012, 13:06
от Anila
Това,според мен,е така,защото единия от приятелите винаги има чувства,докато за другия не е така.Има два варианта,които съм срещала при мои познати.Моята приятелка дълго време беше влюбена в едно момче,въпреки,че бяха само приятели и той не изпитваше нищо.Тогава почнаха да правят секс и след цяла година приятелство и секс,той най-накрая можа да се осъзнае,че е влюбен в нея.Оттогава минаха 9 години и още са заедно.Но има и случаи,когато двама приятели просто си правят секс и това по никакъв начин не засяга предишните им отношения.
А за твоя случай,мисля,че просто си я уплашил.Ако просто и беше казал нещо от сорта на това,че за теб не означава нищо или нещо подобно,може би малко по малко можеше да свикне с мисълта за теб и нея.

Re: Секс между приятели - начин да прекъснеш приятелството и

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2013, 11:21
от electra_edd
Може и да не го прекъсне. Ако се усетят и двамата, няма чувства...

Re: Секс между приятели - начин да прекъснеш приятелството и

МнениеПубликувано на: 22 Авг 2013, 09:27
от pesho
Много спорен въпрос. Аз лично имам приятелки жени, но според един приятел, завършил психология, отношенията между мъж и жена най-често се основават върху сексуално привличане. Склонен съм да му повярвам... поне от гледна точка на мъжа.
Това се обяснявало с факта, че инстинктите ни за търсене на сексуални партньори не са се променили толкова много през вековете...

Re: Секс между приятели - начин да прекъснеш приятелството и

МнениеПубликувано на: 23 Авг 2013, 14:19
от Siss
Какво лошо има? Просто приятелство с облаги ;)

Re: Секс между приятели - начин да прекъснеш приятелството и

МнениеПубликувано на: 30 Сеп 2013, 15:03
от aleksandrowa
Момчетата са тези които по често прекрачват тази граница.Но ако ние жените поддадем,тогава би станал фаталния край :)))

Re: Секс между приятели - начин да прекъснеш приятелството или..

МнениеПубликувано на: 24 Мар 2017, 13:07
от svetlozara
Очакван е края след като в приятелството се намеси секса, особено ако става въпрос за по-морални по-честни момичета. Ако я някоя шаврантия, която да прави секс с който свари - може и да се получи. Но и момичето е имало връзка,която в момента не я е удовлетворявала, и може би не е било редно по такъв начин да се развиват нещата при вас. Вече странно е, защо някои прави секс, а после един вид съжалява. :) Аз не бих легнала с някой, ако не мога да продължа и да приема случилото се.

Re: Секс между приятели - начин да прекъснеш приятелството или..

МнениеПубликувано на: 24 Мар 2017, 14:22
от mix_twix
Има ли някакви сериозни драми при единия, значи с него не трябва да се прави секс, ти си се опарил точно от такова нещо. Ако искаш само секс, не трябва мацката да има каквито и да е било проблеми, защото това докарва до там, до където ти си писал. Ние не сме в сериала Приятели, тук няма как да спиш с някой, даимаш връзка и да продължиш нормално напред, все нещо се сбъгва. :)

Re: Секс между приятели - начин да прекъснеш приятелството или..

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2017, 11:21
от rabotnata pchela
Аз н икога не съм правила секс с приятел, много държа на хората около мен и една такава заигравка, може би ще развали отношенията ни... и затова предпочитам да държа такива намерения към хора, които не са ми интересни.