Страница 1 от 2

Занемарява ли се жената след брака и защо?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2019, 12:56
от Dust
Провокирана съм от нещо, което наблюдавам в сестра ми през последната година. От жената, която се гримираше преди да излезе, грижеше се за красивата си коса, интересуваше се от тенденции, от външния си вид, се превърна в жена, която има време само да се изкъпе, да се среше и да си измие зъбите. От дългата й коса не остана нищо, скъси я до неузнаваемост. Каза че я дразни и й е писнало да я вързва на опашка. Носи няколко чифта дрехи, защото й били най-удобни.
Съзнавам, че покрай бебето няма толкова време, но разликата е огромна.
Чудя се защо се случва това? Забелязвам го в много жени около мен, които са се омъжили. Дали се "успокояват" и се чувстват сигурни? Дали наистина е липса на време или невъзможност за по-добра организация?

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2019, 13:51
от Таня Иво
Около мен явно положението е различно. Които са си били фръцли, и след брака са такива :mrgreen: Тези пък, които са си били по-неглиже, да го наречем, продължават да живеят по този начин.
Иначе, си мисля, че е нормално жените без мъж да се стараят повече как изглеждат. Все пак търсят партньор, нормално е да искат да са атрактивни. Все пак това е като състезание, конкуренция.
Та, смятам, че си няма нищо учудващо в подобни неща.

Аз си признавам, че след като родих, не намирам достатъчно време за себе си. Даже се откривам до голяма степен в това, което си описала. Това, на което държа е да съм чиста и сресана, другото е пожелателно. И ми се получава, когато имам повод или нещо такова.

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2019, 13:58
от blaze
Забелязах същото по време на една среща на класа. Всички си бяхме същите, с изключение на няколко омъжени мацки :wink:
Има една глупава тенденция - някои жени като родят и почват да си въобразяват, че щом детето е целият им свят, техният външен вид няма никакво значение. Не знам, може би е трудно за преодоляване, аз нямам деца. Все си мисля, обаче, че е въпрос на самоуважение да изглеждаш добре. Не го правим за другите, а за самите себе си.

Иначе умирам от кеф като видя жени над 50, които имат желанието и самочувствието да са истински красиви :cool:

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2019, 14:06
от Matilda
Поддържането не опира до това обвързан ли си или свободен, а до начин на живот, навици и мислене. Аз се опитвам, поне в повечето случаи, да изглеждам добре, като това не означава да съм като холивудска звезда. Просто не мога да си представя да съм с някакъв халат, ролки на главата и да воня на манджа. :lol:

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2019, 14:14
от Валерия М
Определено съм на същото мнение - доста хора от моето обкръжение след като се обвързаха сериозно или сключиха брак съвсем му отпуснаха края - напълняха, обличат каквото намерят...А не са били такива преди това, категорично.
Мен редовно ме питат защо си причинявам това с ходенето на фитнес, диетите. Аз неуморно отговарям, че така ми харесва. :wink:

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2019, 14:24
от Надя!
Не зависи само от човека. Зависи и от начина на живот, от средата. Моите семейни приятелки изглеждат страхотно, да не кажа, че някои даже се грижат за себе си повече, отколкото преди брака. Според мен дали ще си поддържан зависи от това дали водиш активен социален живот. Ако имаш приятели и поводи да излизаш, отделяш повече време и за външния си вид.
Ако знаеш, че излизанията ти са само до детската кухня или площадката, не е голяма мотивацията да се нагласиш, нали? :grin:

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2019, 14:29
от Петя Георгиева
Аз бях влязла във фаза, в която определено не се гордеех със себе си. Спуснах се надолу, по инерцията. Обаче някак се осъзнах, че така няма да я бъде. Че ако аз сама не се взема в ръце, няма кой друг.
Всяка жена си го прави сама. Не трябва да го допуска.
Познавам доста жени, на които съпрузите им помагат, дори гледат децата, за да отиде тя на козметик, или да отдели време да излезе само с приятелки. Получават и подаръци без повод.
Отново казвам, жената е тази която си го избира. Крайно време е да престанем да се правим на "мъжки" момичета. Да променим мисленето си, ама това става още детска възраст. Че не сме домакини, или поне не само.

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2019, 14:32
от Алиса_В
Ама защо само жената е на фокус?! Мъжът, и то доста често, също се занемарява. Пуска корем, например. Така че, защо да не изискваме и от тях? Защо по подразбиране, жената трябва да изглежда само добре и тя бива съдена?!

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

МнениеПубликувано на: 12 Апр 2019, 12:03
от Вив
Мисля, че всичко си е до човек. Ако за някое жена е приоритет да си гледа детето и дома, какво значение има за другите как изглежда? Не е ли важно тя да е щастлива и да се обичат с половинката?
Аз не мога да съдя, защото не съм семейна. Знам ли един ден как ще балансирам с домашни задължения, деца, работа и т.н. Лесно се дава акъл отстрани.

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

МнениеПубликувано на: 15 Апр 2019, 14:03
от РениСто
Не мисля, че има връзка. Или, ако има, то съпругът със сигурност е допринесъл. Ако мъжът не показва на жената, че я харесва, желае, обича, то тя полека лека ще спре да обръща внимание на визията си.
Иначе си е до човек. Който обича да виси пред огледалото, пак ще го прави. :wink: