Страница 2 от 3

Re: Как да останат полезни зеленчуците дори и след замразяване?

МнениеПубликувано на: 17 Юни 2015, 10:44
от dejavu
Rali_hr написа:Голямо мислене по въпроса, замразявайте ги и толкова, после в тенджерата директно да се готвят.

Ами нали затова е и темата, да се замислим по въпроса, а и когато хората искат да живеят колкото се може по-здравословно, то трябва да се поразровиш за инфо.
Относно това
Rali_hr написа:
PasDeDeux написа:
miron написа:Винаги ги слагам замразени да ги готвя, това е единствения принцип, който спазвам

И аз съм на този принцип, но не зная дали само вида им се запазва или и витамините, вие как мислите? :roll:

Мисля, че всичко им се запазва, все пак е замразяване и всичко полезно си остава в тях :)

и аз си мисля, че се запазват, въпреки че е възможно някои от витамините да не са устойчиви на минусови температури, но като цяло би трябва това е по-правилният начин :idea:

Re: Как да останат полезни зеленчуците дори и след замразяване?

МнениеПубликувано на: 29 Юни 2015, 11:44
от Kaya
Е как храната няма да е устойчива на минусови температури, все пак това е начина да бъдат съхранени.

Re: Как да останат полезни зеленчуците дори и след замразяване?

МнениеПубликувано на: 31 Яну 2017, 16:24
от red_eyes
Колкото и да нарушава замразяването структурата и полезните им качества, все пак не е да заличава всичко полезно в тях.

Re: Как да останат полезни зеленчуците дори и след замразяване?

МнениеПубликувано на: 03 Фев 2017, 16:11
от Rali_hr
На мен не ми харесват, защото им се променя и вкуса и сякаш структурата, стават по-твърди , по-трудни за ядене и по-трудно се готвят от пресни.

Re: Как да останат полезни зеленчуците дори и след замразяване?

МнениеПубликувано на: 06 Фев 2017, 17:05
от annydance
Че се готвят по-трудно замразените зеленчуци, не съм съгласна. Напротив, много бързо стават. За вкуса съм съгласна, малко блудкав става, като промит. Не знам дали се запазва нещо в тях, ползвам замразени, когато искам да си купя зеленчук, чийто сезон вече е изтекъл и не мога да го намеря пресен.

Re: Как да останат полезни зеленчуците дори и след замразяване?

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2018, 11:59
от chiZzY_biZzY
Избягвамн ги замразените, изобщо не ми харесват, гадни са на вкус и то много гадни. И винаги са едни твърди, изобщо не ги харесвам. Купувам много рядко замразени, ако ще е за царевица и грах - има ги на буркани и консерви готови направо, а замразени са ужасни.
А за картофи и моркови, броколи, карфиол да си вземеш замразени... моля ви се - целогодишно ги има!

Re: Как да останат полезни зеленчуците дори и след замразяване?

МнениеПубликувано на: 09 Фев 2018, 13:26
от S_Milenska
Те със сигурност запазват много полезни вещества в себе си, но друг е въпроса колко е вкусно това и как после се изхвърлят.. Примерно замразените миксове за супи са отвратителни, след като после се изхвърля, кое му е полезното?

Re: Как да останат полезни зеленчуците дори и след замразяване?

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2018, 11:16
от rali06
Според мен замразяването тотално убива полезните съставки, може би консервирането е малко по-щадящо откъм запазване на полезните вещества.

Re: Как да останат полезни зеленчуците дори и след замразяване?

МнениеПубликувано на: 13 Фев 2018, 11:24
от fawla
rali06 написа:Според мен замразяването тотално убива полезните съставки, може би консервирането е малко по-щадящо откъм запазване на полезните вещества.

Точно обратно е, прпи консервирането се добавя захар примерно и се вари, което е по-лошото. Замразяването е по-щадящо.

Re: Как да останат полезни зеленчуците дори и след замразяване?

МнениеПубликувано на: 22 Май 2018, 09:34
от Rali_hr
На мен лично не са ми вкусни и затова избирам сезонни плодове и зеленчуци. Разбира се, няма как да си нанерим сезонен грах, даже н с ъм виждала да го продават пресен, а само замразен/консервиран. Но когато мога, избирам натуралната храна, която си е в чист вид и си е в сезона.