Страница 4 от 6

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

МнениеПубликувано на: 28 Юли 2015, 11:09
от Pipilota
Хаха става въпрос за квас за такъв хляб.

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

МнениеПубликувано на: 28 Юли 2015, 11:40
от Nightmare
Виждала съм квас по био магазините от различни неща, но не зная как се приготвя, на мен ми прилича на брашно, но предполагам се оставя с вода, за да се задействат бактериите, но цената за 100 гр беше от сорта на 5 лева, което предполагам стига за доста време, като се има предвид колко често правя и домашен хляб

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

МнениеПубликувано на: 28 Юли 2015, 12:26
от Pipilota
Nightmare написа:Виждала съм квас по био магазините от различни неща, но не зная как се приготвя, на мен ми прилича на брашно, но предполагам се оставя с вода, за да се задействат бактериите, но цената за 100 гр беше от сорта на 5 лева, което предполагам стига за доста време, като се има предвид колко често правя и домашен хляб

ха, това е супер, то стига да си вземеш веднъж да имаш и да го активираш, след това може да се захранва, ще потърся,много искам да си направя хляб с квас, а се притеснявам много от кваса. Като се прибрем от морето това ще ми е първата работа! :mrgreen:

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

МнениеПубликувано на: 05 Окт 2015, 12:09
от Lollipop
Не съм пробвала , но определено искам да направя хляб, който да е здравословен и да си хапвам филийка - две на ден с чиста съвест, приемам абсолютно всякакви идеи! :)

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

МнениеПубликувано на: 05 Окт 2015, 13:06
от borkova
Lollipop написа:Не съм пробвала , но определено искам да направя хляб, който да е здравословен и да си хапвам филийка - две на ден с чиста съвест, приемам абсолютно всякакви идеи! :)

Аз съм опитвала хляб с квас и беше адски вкусен и плътен, много много ми хареса, но не смятам за необходимо да си правиш сам при положение, че продават по пекарните много качествен и вкусен такъв :idea:

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2015, 15:20
от Kremiliya
Продават ли, аз не съм виждала подобен хляб. :roll: Надявам се, че може да се намери, с радост бих си хапнала!

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

МнениеПубликувано на: 20 Ное 2015, 13:35
от Malina
Kremiliya написа:Продават ли, аз не съм виждала подобен хляб. :roll: Надявам се, че може да се намери, с радост бих си хапнала!

Можеш да си направиш сама или до колкото знам, от парче такъв хляб, просто трябва да активираш кваса с нова вода, ново брашно и така. ;)

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

МнениеПубликувано на: 07 Дек 2015, 12:59
от Mon_ton
Онзи ден направих питки от лимец, содени, но бяха с кисело мляко. :) Но се чудя, май не е удачно да се ползва кисело мляко и сода в правенето на хляб, може би квас е по-добре. ..

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

МнениеПубликувано на: 07 Дек 2015, 13:39
от Snejna
Mon_ton написа:Онзи ден направих питки от лимец, содени, но бяха с кисело мляко. :) Но се чудя, май не е удачно да се ползва кисело мляко и сода в правенето на хляб, може би квас е по-добре. ..

По-добре махни това кисело мляко, не мисля, че е удачно да се използва за хляб. :) Пробвай с друго! :)

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

МнениеПубликувано на: 07 Дек 2015, 15:02
от MollyDolly
Snejna написа:
Mon_ton написа:Онзи ден направих питки от лимец, содени, но бяха с кисело мляко. :) Но се чудя, май не е удачно да се ползва кисело мляко и сода в правенето на хляб, може би квас е по-добре. ..

По-добре махни това кисело мляко, не мисля, че е удачно да се използва за хляб. :) Пробвай с друго! :)

Това са коренно различни методи за направата на хляб и изцяло зависят от твоите предпочитания, какъво ти се яде, иначе е нормално да се сложи, освен ако Mon_ton не е в строг пост, и кисело мляко, за да може содата да бъде активирана.