Страница 5 от 6
Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?
Публикувано на:
21 Дек 2015, 15:27
от Kaya
С лимон и оцет пак може да бъде активирана, но ако е хляба със сода и аз го предпочитам с кисело мляко, защото става по-хубав и по=пухкав. :) Но само от лимец не знам до колко това би имало ефект.
Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?
Публикувано на:
22 Дек 2015, 11:59
от mangusta
Kaya написа:С лимон и оцет пак може да бъде активирана, но ако е хляба със сода и аз го предпочитам с кисело мляко, защото става по-хубав и по=пухкав. :) Но само от лимец не знам до колко това би имало ефект.
предполагам само, че дозата би могла да се различава по нещо, иначе всичко си е същото... но щом ще е само с лимец е добре да бъде с квас, а не с мая или сода
Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?
Публикувано на:
12 Яну 2016, 14:27
от Mon_ton
Лимеца е много полезен, за си правя такива питки, само с лимец, но са с кисело мляко, стават вкусни :)
Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?
Публикувано на:
12 Яну 2016, 17:08
от kauda
Mon_ton написа:Лимеца е много полезен, за си правя такива питки, само с лимец, но са с кисело мляко, стават вкусни :)
ОПределено с квас е по-добър вариант, ама не мисля, че ще е голям проблем, ако се използва и мая ;)
Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?
Публикувано на:
06 Мар 2016, 12:01
от kalinka-kuku
Сега се чудя за варианти за здравословен хляб, дали наистина има как да се случи и да се направи?? :/ Помагайте! :)
Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?
Публикувано на:
07 Мар 2016, 10:08
от pavleta
Става хубав, не бухва толкова като другите хлябове от стандартно брашно, въпреки че ползвах мая. Но беше много вкусен. Сложих освен маята сол, захар и олио и си го замесих на ръка.
Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?
Публикувано на:
16 Авг 2016, 10:16
от Локумът
Като съм опитвал хляб от лимец е много ронлив, като е домашен пак ли е такъв? Примерно хлябът на Вита, пълнозърнестия ми харесва като текстура, но тоя от лимец много сух и много ронлив. Такъв ли е?
Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?
Публикувано на:
16 Авг 2016, 11:31
от qwerryyy
Локумът написа:Като съм опитвал хляб от лимец е много ронлив, като е домашен пак ли е такъв? Примерно хлябът на Вита, пълнозърнестия ми харесва като текстура, но тоя от лимец много сух и много ронлив. Такъв ли е?
Взимала съм от пекарна и е точно такъв вид, какъвто го описваш, на мен лично не ми хареса и аз също бих предпочела да е по-спластен. :)
Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?
Публикувано на:
29 Апр 2017, 10:41
от gabinka_80
Става, но и на мен не михаресва, предпочитам да добавя и друго брашно. Само с лимец ми е много ронлив, но пък е с най-ниско % съдържание на глутен, което го прави супер предпочитан за хората, които искат да намалят глутена.
Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?
Публикувано на:
22 Май 2017, 14:13
от Mon_ton
Така е лимеца е страхотна култура, а и отгоре на всичкото и ниското съдържание на глутен е за предпочитане от много хора, които искат да ограничат консумацията на глутен.