Страница 1 от 1

Има ли любителите на готвенето в стъклен буркан?

МнениеПубликувано на: 18 Мар 2019, 23:44
от Theresa
Много ефективен способ да изпечете всякакво месо или зеленчуци. Подправяте добре, тъпчете в буркана, без никаква мазнина. После отгоре слагате "шапка" от алуминиево фолио и в студената фурна слагате.
Час, час и нещо на 200 градуса и вътре става уникално вкусно, каквото и да е ;)
Аз обожавам картофи, както и пилешко - бутчета. Като ги чукна и пада месото от кокалчето.
Диетично е, защото няма никаква допълнителна мазнина, много лесно се мие бурканът, няма загоряло!
Чувала съм, че и постен гювеч ставал добър, смятам да опитам.
Въпреки опасенията ми, бурканът не се чупи. Оставям го вътре във фурната докато окончателно охладнее - стайна температура. Чувала съм, че някои успяват да им сложат и капачките отгоре и така да ги консервират, но аз опитах един път и не успях, счупи се.
Има ли други фенове на този метод на готвене, да си разменим рецепти?

Re: Има ли любителите на готвенето в стъклен буркан?

МнениеПубликувано на: 25 Мар 2019, 12:15
от Lana
Аз рецепти не мога да предложа, защото за първи път чувам за подобен метод на готвене. Обаче с удоволствие бих експериментирала, на първо време ще опека малко картофи. Интересно ми стана :smile: