Страница 1 от 1

Натравяне с риба и сирене

МнениеПубликувано на: 24 Апр 2019, 22:11
от vipman
Здравейте,

Много моля за помощ. Преди една седмица ядох риба и сирене. Рибата беше доста, а сиренето беше малко престояло. Аз не вярвах на твърдението на нашите баба и дядо че консумирането на риба и млечни продукти довежда до натравяне, но ето че стана при мен. Когато се поразрових в нета разбрах че има истина в това и защо се появява.
Преди 5 дни корема ми започна да се подува и чувствам ужасен дискомфорт. Взех медена вода да пия, но няма голям ефект. Ходя до тоалетна нормално и нямам запек. Просто много се притеснявам. На лекар ли да ходя.

В долните уеб страници намерих информация доста за този ефект.

Може ли да ни отрови комбинацията риба и мляко?
https://www.edna.bg/zdravoslovno/mozhe- ... ko-4635993

Не яжте риба с яйца и мляко, вижте какво може да ви се случи
https://www.burgasinfo.com/news/view/12/68195
Негативен ефект дава и съчетанието риба с мляко и млечни продукти. Причината е, че двата продукта в комбинация предизвикват взаимодействието между белтъчни молекули, които довеждат до стомашен дискомфорт.

Ето това горното трябваше да го прочета по-рано и да зная.

Утре мисля да отида при личния си лекар, но не зная дали ще ми помогне. Давайте съвет. Какво да консумирам, за да се очистя от тази неприятна реакция.

Re: Натравяне с риба и сирене

МнениеПубликувано на: 21 Май 2019, 20:54
от Theresa
Не знам дали е възможно. Ако консумирате мазна риба и кисело мляко, май се натрупваше нещо и ставаше проблем. Но яла съм риба с кашкавал, никакъв проблем.

Re: Натравяне с риба и сирене

МнениеПубликувано на: 23 Юни 2019, 20:24
от Nikoletta
Ако ядете мазна и солена риба с кисело мляко става натравяне.

Re: Натравяне с риба и сирене

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2019, 16:22
от Pipilota
Аз знам, че става въпрос за мариновани риби, абе като цяло май е добре, ако ще се комбинират да е с прясна риба и все пак дас е избягват подобни комбинации. :roll: А и да си призная, не знам как може да си подхожда риба и сирене!

Re: Натравяне с риба и сирене

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2019, 10:42
от Nikoletta
Pipilota написа:Аз знам, че става въпрос за мариновани риби, абе като цяло май е добре, ако ще се комбинират да е с прясна риба и все пак дас е избягват подобни комбинации. :roll: А и да си призная, не знам как може да си подхожда риба и сирене!

Точно така, маринованата риба е предпоставка за проблем.