Страница 1 от 1

Свинското месо - опасно ли е да го консумираме с тази африканска чума?

МнениеПубликувано на: 07 Авг 2019, 11:12
от tano
Здравейте! Заради проблема с африканската чума по свинете искам да попитам опасно ли е в момента да се яде свинско месо? Много месни продукти го съдържат и на практика, хората като мен, които са свикнали всекедневно да консумират месо, могат да бъдат застрашени. Какво е мнението ви по въпроса? Може ли термично третиране на месото да унищожи вируса?

Re: Свинското месо - опасно ли е да го консумираме с тази африканска чума?

МнениеПубликувано на: 07 Авг 2019, 11:32
от Nikoletta
tano написа:Здравейте! Заради проблема с африканската чума по свинете искам да попитам опасно ли е в момента да се яде свинско месо? Много месни продукти го съдържат и на практика, хората като мен, които са свикнали всекедневно да консумират месо, могат да бъдат застрашени. Какво е мнението ви по въпроса? Може ли термично третиране на месото да унищожи вируса?


Нали след термична обработка всичко е наред?? Или не е така?

Re: Свинското месо - опасно ли е да го консумираме с тази африканска чума?

МнениеПубликувано на: 07 Авг 2019, 16:54
от Pipilota
Няма опасност, когато се сготви месото, то е напълно безопасно за ядене. Въпросът е, че ако е зараззено, то е заразно до 1000 дни във фризера, зато е дорбе да не се консумира, защото отново може да тръгне заразата сред животните. Иначе може да си хапвате спокойно свинско (ако може да си го позволите, че нали говорят, че цените ще се повишават, заради вноса).