Страница 5 от 6

Re: Хлябът - какъв да изберем?

МнениеПубликувано на: 22 Авг 2016, 16:54
от kauda
Използвай само ядки и лимец ще се получи, с квас е супер ;)

Re: Хлябът - какъв да изберем?

МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2016, 12:33
от lussy
Квасът придава особен вкус, не всеки може да го приеме.

Re: Хлябът - какъв да изберем?

МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2016, 12:18
от Ginger
Аз не го харесвам квасът. Бях на екскурзия в Русия и едва издържах на традиционната им кухня, изобщо не ми хареса. Добре, че навсякъде можеш да намериш и по-интернационална.

Re: Хлябът - какъв да изберем?

МнениеПубликувано на: 13 Окт 2016, 14:43
от kauda
За да стане вкусен, хлябът с квас се прави по-рядко и в по-голямо количество. За разлика от този с мая, хлябът с квас става по-вкусен, когато е стоял по-дълго време.

Re: Хлябът - какъв да изберем?

МнениеПубликувано на: 13 Окт 2016, 17:17
от red_eyes
Аз пък искам да опитам с квас, много ми е любопитно. Но не знам къде да намеря такъв хляб.

Re: Хлябът - какъв да изберем?

МнениеПубликувано на: 14 Окт 2016, 09:25
от Ваня Стойчева
red_eyes написа:Аз пък искам да опитам с квас, много ми е любопитно. Но не знам къде да намеря такъв хляб.

Ако имате руски магазин в града, там има всякакви такива хлябове, както и по пекарните, здравословните магазини.

Re: Хлябът - какъв да изберем?

МнениеПубликувано на: 14 Окт 2016, 10:07
от balsam
Сега има голям избор от хлябове, не е като преди. Всеки ден човек, ако реши, може да пробва различни видове.

Re: Хлябът - какъв да изберем?

МнениеПубликувано на: 14 Окт 2016, 10:20
от Lollipop
Не съм много съгласна с написаното в началото. Нашите баби никога не са изхвърляли хляба си, и да правят пак всеки ден, напротив, правили са бабите ни един път седмично хляб, който са съхранявали, а хлябът с квас става все по-вкусен с минаването на времето, а не когато мириса на квас е силен и дава кофти привкус на хляба.

Re: Хлябът - какъв да изберем?

МнениеПубликувано на: 19 Мар 2017, 20:03
от kauda
Lollipop написа:Не съм много съгласна с написаното в началото. Нашите баби никога не са изхвърляли хляба си, и да правят пак всеки ден, напротив, правили са бабите ни един път седмично хляб, който са съхранявали, а хлябът с квас става все по-вкусен с минаването на времето, а не когато мириса на квас е силен и дава кофти привкус на хляба.

Абсолютно, бабите ни не са били с толкова много време, че да месят хляб всеки ден, нито това ае била чак толкова основна част от яденето им както е днес. В момента ядем много повече хляб от преди години.

Re: Хлябът - какъв да изберем?

МнениеПубликувано на: 29 Апр 2017, 10:23
от gabinka_80
Купувам си с квас от една пекарна, пробвала съм и аз да си направя, но не беше много сполучливо. Харесвам и хляба Вита и има едни други на квадрати, съвсем тънки филии, но е доста скъп, затова избирам вита. Харесват ми и тея, които ги продават в Берьозка, но са много скъпи там.