Страница 5 от 7

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2017, 16:01
от svetlozara
Fancy написа:Вкъщи преди правех само скумрия с доматен сос или във фолио, но напоследък минах на пъстърва. Скъпа е, но малко да сменим вкуса, не може все едно и също. Преди си поръчвахме в ресторант и с удоволствие си я ядяхме, сега вкъщи се опитвам да постигна ефекта :smile: .

Пастървата е много вкусна на скара с ми казвали, но аз риба не близвам. :front:

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

МнениеПубликувано на: 18 Яну 2017, 16:10
от irka
Напоследък най-често приготвям панирана бяла риба с една специална салата, моите хора са се вторачили в нея и само това искат от рибните ястия.

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2017, 12:03
от vanessa_
irka написа:Напоследък най-често приготвям панирана бяла риба с една специална салата, моите хора са се вторачили в нея и само това искат от рибните ястия.

Каква е тази специална салата, която толкова много искат у вас? :)

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2017, 11:39
от valiopaf
Рибата я предпочитам на скара и така най-често я приготвям, подправя я с подправки и с кеф си я изяждам. Пържена ми е много тежка, на фурна ми става една размита със сос. Така ми е супер.

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2017, 11:55
от dinkog
На мен много често рибата ми залепя за скарата и става една тотална лудница... само на грил тигана горе долу - става. :roll:

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2017, 10:47
от Lili_pili
На мен рибата ми харесва много завита във фолио с розмарин и лимон, запичам и става страхотна. Правя си много често така сьомга и пастърва и други бели риби. :) Със скумрия няма да се получи, тя е много ароматна.

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2017, 10:52
от sofi_black
Ям по-рядко риба, отколкото ми се иска. Харесвам я, не съм от тези, които не могат да я понасят, но не знам защо не я приготвям по-често. Във всякакви варианти я харесвам, зависи и от вида риба. Не всяка е подходяща за скара или за пържене например.

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

МнениеПубликувано на: 30 Мар 2017, 15:10
от svetlozara
При рибите няма място за импровизации, не е като другото месо, коетоможеш да направиш всичко. Рибата си има за скара, има си за печене, има си за пържене.Например, за пържена скумрия никой не се сеща, нали? Или за шаран на пара..

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2017, 13:53
от silver933
svetlozara написа:При рибите няма място за импровизации, не е като другото месо, коетоможеш да направиш всичко. Рибата си има за скара, има си за печене, има си за пържене.Например, за пържена скумрия никой не се сеща, нали? Или за шаран на пара..

Може и някой да се е сетил, но опита да е бил тотален провал. :lol:

Re: Колко често ядете риба и как я приготвяте?

МнениеПубликувано на: 10 Апр 2017, 14:20
от Yunona
Снощи за Цветница пекох лаврак - със сол, черен пипер, кръгчета лимон и клонки босилек в коремите на рибите. Отвън ги мацнах с малко олио и ги метнах във фурната върху хартия. За 20 минути на 200 градуса при включен инфрачервен нагревател с вентилатор станаха просто перфектни - кожичката препечена, а месото - сочно и вкусно.
Обичам простите неща :)