Страница 1 от 1

Как да си направя консервирана царевица на кочани?

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2014, 15:15
от LaCoquine
Миналата зима бях опитала консервирана царевица на кочани, като тези, които се продават бейби царевичките, но в доста по-големи размери.
Тази зима искам и аз да си направя, понеже адски много обичам консервирана царевица, обаче нямам нито рецепта, нито имам идея от къде мога да си взема такава прясна и тънка млечна царевица на кочани.

Другото, което ме притеснява е колко време ще могат да издържат тези консерви, тъй като съм доста страхлива, когато става въпрос за консерви. Надявам се ако някой някога е консервирал царевица на кочани да ми даде съвети от-до, понеже до сега не съм правила нито един буркан в живота :oops:

Re: Как да си направя консервирана царевица на кочани?

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2014, 15:18
от nushi.kisyova
За пръв път чувам, че се правят такива консерви. Да знаеш това ще иска много варене, знаеш колко е твърд кочана, нали :?

Re: Как да си направя консервирана царевица на кочани?

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2014, 16:00
от niya_mazova
По-скоро смятам, че стерилизацията ще иска много време, няма да е както сладко, например. Забелязала съм, че колкото по-гадно мирише едно нещо, когато се развали, толкова по-дълго време трябва да се стерилизира, ако ще се консервира :lol: :lol: :lol: :lol: малко ми е странна логиката, амааа... така си мисля

Re: Как да си направя консервирана царевица на кочани?

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2022, 18:37
от Тонина95
Имам глупав въпрос - как да различа млечната от фуражната царевица? Да, казват, че млечната е мека и сладка, а фуражната трудно увира и не е вкусна. Но възможно ли е да попадна на млечна, която не е сладка?
Извинявайте за тъпия въпрос, но съм една блондинка, която...