Страница 4 от 4

Re: Опитвали ли сте да приготвите царевичен хляб?

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2019, 11:04
от Дороти
Веднъж опитах, много е капризно царевичното брашно и се иска наистина сполучлива рецепта и кулинарен нюх. Моят хляб се степа и не се хареса от семейството. Затова вече смесвам царевично с друго брашно. Просто от царевичното хлябът не става мек и пухкав.

Re: Опитвали ли сте да приготвите царевичен хляб?

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2019, 09:20
от velvet_81
Аз съм яла и не ме накефи. Затова и вкъщи не бих го приготвила.

Re: Опитвали ли сте да приготвите царевичен хляб?

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2019, 09:48
от Валя.Танева
Правя понякога, но винаги смесвам с друго брашно, иначе става тухла.

Re: Опитвали ли сте да приготвите царевичен хляб?

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2019, 10:06
от Мими Петрова
Домашен царевичен хляб
"Този царевичен хляб става толкова вкусен, че винаги го изяждаме още преди да е изстинал "
Приготвяне
50 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
150 мин.
Порции 6
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
царевично брашно - 300 г
бяло брашно - 400 г
мая - 40 г (1 пакетче)
вода - 350 мл хладка
олио - 3 с.л.
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Царевичното брашно се смесва с бялото брашно. Оформя се кладенче. След това разбиваме маята с водата, докато шупне. Към нея прибавяме захарта и солта, докато се стопят. След това тази смес се изсипва в кладенчето на брашното и започва да се бърка с лъжица. Замесваме тесто. Важно е да спре да се лепи по пръстите. Така се познава дали е готово. Оставяме го да втаса за около 20-30 минути. След което тестото се премесва и се оставя да втаса отново, но този път може за 15 минути. След това се слага в намазнен съд, в който ще се пече. Слагаме го във фурната на 180 градуса с вентилатор и се пече до готовност.