Pipilota написа:А, Yunona както винаги с идеално предложение!!! Аз искам помощ за булгура!
Булгур рядко ползвам, да си призная
Обичам салата "Табуле" и я правя от време на време. Иначе за разнообразие слагам булгур в пълнени чушки (вместо ориз), пълнени тиквички, сърмички. Особено много ми харесва за пълнеж на различни зеленчуци комбинацията черна леща и булгур (който може да се замени с просо). Сваряваш лещата до полуготовност, булгура - също. Задушаваш лук, чесън, морков, целина на ситни кубчета. Добавяш лещата и булгура, разбъркваш, подправяш със сол, черен пипер, магданоз на ситно, разбъркваш
Пълниш чушките, издълбаните тиквички или каквото там си решила. Запичаш. Може да ръснеш отгоре кашкавал, може и не.
Комбинацията с лещата е вкусна и полезна (защото по този начин протеините в двете варива идеално се допълват и дават пълноценен и лесно усвоим протеин за нашия организъм). Сместа е достатъчно добра и за самостоятелно хапване (без да я пълниш), като в този случай при задушените зеленчуци може да добавиш зелена и/или червена чушка. Ръсиш отгоре зеленийка и поднасяш. Става за топла вечеря, става за обяд в кутия за офиса.