Re: Любимите ни летни манджи!
Публикувано на: 15 Юни 2017, 09:44
Не знам дали някой го е писал по-напред, или аз дали съм го писала, но споделям, защото това ще е менюто ни за днес:
Лазяна от тиквички
Тиквички според големината на тавата, така щ етрябва да си прецените и останалите продукти.
1 глава лук
1/2 кг кайма
1 консерва доматен сос
100 гр. кашкавал
100 гр. сирене
босилек, сол, пипер и други подправки по избор.
Тиквичките се нарязват на ленти с дебелина около 5 мм. ;) може да се запекат на скара, може и да не си играете с това.... :) Каймата и лука се запържват и се добавя доматения сос, докато стане като сос за спагети. В намазнена тавичка се нареждат тиквички, отгоре се слага от соса, отново тиквички и сос, там слагам и сиренето аз, трети ред тиквички сос ииии много кашкавал. Ако тиквичките не са печени предварително а са сурови, ще остане малко по-воднисто, но все пак много вкусно. Аз харесвам тиквичките хрупкави, ако мислите, че няма да успеете да ги изядете така хрупкавки, сложете малко водичка, за да могат да уврат, преди да се запекат. Може да сложите фолио, но с дупки, за да не загаря каймата отгоре и в същото време да се изпарява водата. Накрая се слага настъргания кашкавал, сервира се с няколко листа босилек отгоре. ;) Моя любов е това! :) Обещавам да приложа снимка, но понеже правим ремонт у дома и може да се каже, че имам една тава - огромна, ще бъде по-едноетажна лазаня.
Лазяна от тиквички
Тиквички според големината на тавата, така щ етрябва да си прецените и останалите продукти.
1 глава лук
1/2 кг кайма
1 консерва доматен сос
100 гр. кашкавал
100 гр. сирене
босилек, сол, пипер и други подправки по избор.
Тиквичките се нарязват на ленти с дебелина около 5 мм. ;) може да се запекат на скара, може и да не си играете с това.... :) Каймата и лука се запържват и се добавя доматения сос, докато стане като сос за спагети. В намазнена тавичка се нареждат тиквички, отгоре се слага от соса, отново тиквички и сос, там слагам и сиренето аз, трети ред тиквички сос ииии много кашкавал. Ако тиквичките не са печени предварително а са сурови, ще остане малко по-воднисто, но все пак много вкусно. Аз харесвам тиквичките хрупкави, ако мислите, че няма да успеете да ги изядете така хрупкавки, сложете малко водичка, за да могат да уврат, преди да се запекат. Може да сложите фолио, но с дупки, за да не загаря каймата отгоре и в същото време да се изпарява водата. Накрая се слага настъргания кашкавал, сервира се с няколко листа босилек отгоре. ;) Моя любов е това! :) Обещавам да приложа снимка, но понеже правим ремонт у дома и може да се каже, че имам една тава - огромна, ще бъде по-едноетажна лазаня.