Страница 1 от 2

Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2015, 12:26
от Nightmare
Вчера една приятелка ми каза, че е правила пица на тиган по рецепта от интернет, но не беше доволна, тъй като тестото й останало сурово и се налагало да допича пицата във фурната :|

Стана ми интересно какво трябва да бъдете тестото за пицата на тиган, така че да се изпече и да остане хрупкаво, но не прегоряло :roll:
pan_pizza.png
pan_pizza.png (212.94 KiB) Прегледано 2152 пъти
Предполагам, че и ние у дома можем да си приготвим такова, т.е. не е задължително да купуваме от това готовото за пица и мекици, а дали домашното тесто за пица на тиган не трябва да е по-течно :roll:
Много се надявам някой скоро да е правил пица на тиган, та да подшушне идеята за тестото, най-вече мисля, че ще става бързо, затова ми се иска да изпробвам :idea: :roll:

Re: Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2015, 12:30
от M.Tasheva
Никога не съм приготвяла, но като се замисля май наистина трябва да е по-течно, но не съвсем, горе-долу като кексовото, за да може да се изпече нормално и да стане на огромна палачинка, а също така е добре да се обръща мисля, докато стегне и чак след това да се сложат екстрите върху самата пица, но нямам идея какво трябва да съдържа тестото :?

Re: Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2015, 12:39
от sofi_black
Тези пици са доста странни, тъй като повечето рецепти за тестото са със заквасена сметана и майонеза и евентуално яйца :roll: но да, май е по-добре да е по-течно, ама ако опитам ще пиша! ;)

Re: Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2015, 12:40
от rabotnata pchela
Не съм правила никога, но пък те във фурната стават много вкусни и много бързо, затова не се затормозявам. :lol:

Re: Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2015, 12:47
от Fancy
Смятам, че няма да стане по същия начин и аз не бих си правила такива експерименти, а и плънката като си пусне соковете :( май не е добра идея :|

Re: Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2015, 12:48
от Malina
Правила съм, даже това е единствената пица, която правя, понеже нямам фурна. :mrgreen:
Имам рецептата записана от много време, взех я от някой блог май но преди толкова верме, че не знам къде е първоизточника:
1 кофичка кисело мляко
9 с.л. пълни брашно
2 големи яйца
½ ч.л. сол
от това тесто излизат 2 пици :) намазнява се леко тиган с четка, изсипва се сместта и след това се слага в/у вече загрят котлон. Запича се за около 20-30 секунди и се нареждат продуктите, домати, колбас, краставички, маслини, и т.н. накрая се слага кашкавал и се слага капак за около 10-15 минути :) Става много вкусно! :mrgreen:

Re: Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2015, 12:51
от dejavu
Malina написа:Правила съм, даже това е единствената пица, която правя, понеже нямам фурна. :mrgreen:
Имам рецептата записана от много време, взех я от някой блог май но преди толкова верме, че не знам къде е първоизточника:
1 кофичка кисело мляко
9 с.л. пълни брашно
2 големи яйца
½ ч.л. сол
от това тесто излизат 2 пици :) намазнява се леко тиган с четка, изсипва се сместта и след това се слага в/у вече загрят котлон. Запича се за около 20-30 секунди и се нареждат продуктите, домати, колбас, краставички, маслини, и т.н. накрая се слага кашкавал и се слага капак за около 10-15 минути :) Става много вкусно! :mrgreen:

А набухва ли по време на печенето, както другото тесто или си остава такава по-сбита? :roll:

Re: Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2015, 13:00
от rabotnata pchela
Malina написа:Правила съм, даже това е единствената пица, която правя, понеже нямам фурна. :mrgreen:
Имам рецептата записана от много време, взех я от някой блог май но преди толкова верме, че не знам къде е първоизточника:
1 кофичка кисело мляко
9 с.л. пълни брашно
2 големи яйца
½ ч.л. сол
от това тесто излизат 2 пици :) намазнява се леко тиган с четка, изсипва се сместта и след това се слага в/у вече загрят котлон. Запича се за около 20-30 секунди и се нареждат продуктите, домати, колбас, краставички, маслини, и т.н. накрая се слага кашкавал и се слага капак за около 10-15 минути :) Става много вкусно! :mrgreen:

Убеди ме! :) Ще пробвам, без друго у нас не си падат по препеченото. :mrgreen:

Re: Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2015, 13:49
от Anka
Обаче звучи лесно, мисля и аз да пробвам, сигурно ще се получи вкусно, а и ако не се е изпекла добре винаги мога да я сложа във фурната. :)

Re: Правили ли сте пица на тиган, а какво тесто използвате?

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2015, 13:58
от Malina
dejavu написа:А набухва ли по време на печенето, както другото тесто или си остава такава по-сбита? :roll:

Без набухвател, нали трябва да бъде тънък и хрупкав блата ;)