Страница 3 от 4

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

МнениеПубликувано на: 23 Ное 2015, 17:59
от Pipilota
Аз използвам обикновен нож, рязала съм и с такъв, ама не намерих голяма разлика. :)

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

МнениеПубликувано на: 18 Дек 2015, 13:47
от kauda
Pipilota написа:Аз използвам обикновен нож, рязала съм и с такъв, ама не намерих голяма разлика. :)

Може би евентуално за извивката да има значение дали сиренето ще залепва. :)

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

МнениеПубликувано на: 18 Дек 2015, 15:51
от Ginger
kauda написа:
Pipilota написа:Аз използвам обикновен нож, рязала съм и с такъв, ама не намерих голяма разлика. :)

Може би евентуално за извивката да има значение дали сиренето ще залепва. :)

Май не е толкова до извивката, а до самите дупки, така влиза въздух и не залепва.

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

МнениеПубликувано на: 21 Дек 2015, 10:22
от Mon_ton
Помагайте! Вчера замесих едно тесто за джинджифилови сладки, но имахме гости (тестото е маслено) и не можах да го изпека, прибрах го в хладилника. Сега е на твърд камък. :roll: Ако го оставя да се отпусне ще мога ли да направя сладките? :banghead:

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

МнениеПубликувано на: 21 Дек 2015, 13:36
от Pipilota
Mon_ton написа:Помагайте! Вчера замесих едно тесто за джинджифилови сладки, но имахме гости (тестото е маслено) и не можах да го изпека, прибрах го в хладилника. Сега е на твърд камък. :roll: Ако го оставя да се отпусне ще мога ли да направя сладките? :banghead:

Не се притеснявай, нищо няма да му има, само го остави да се отпусне извън хладилника поне за 20-30 минути, зависи колко е твърдо и спокойно си печи сладките, даже така ще ги изрежеш по-лесно. :)

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

МнениеПубликувано на: 29 Дек 2015, 12:16
от dessiblond
Pipilota написа:
Mon_ton написа:Помагайте! Вчера замесих едно тесто за джинджифилови сладки, но имахме гости (тестото е маслено) и не можах да го изпека, прибрах го в хладилника. Сега е на твърд камък. :roll: Ако го оставя да се отпусне ще мога ли да направя сладките? :banghead:

Не се притеснявай, нищо няма да му има, само го остави да се отпусне извън хладилника поне за 20-30 минути, зависи колко е твърдо и спокойно си печи сладките, даже така ще ги изрежеш по-лесно. :)

Ще ни споделиш ли рецептата, ако може и снимка да ги придружава... :roll: :smile: :smile:

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2016, 09:56
от irka
Виждам голям зор със сладкишите - всякакви видове торти и тем подобни. Все не ми се получават и това е! Или кремът ще е рядък, или няма да уцеля захарта и брашното. Абе ужас! Явно не ми е силата там :smile:

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

МнениеПубликувано на: 27 Яну 2016, 10:40
от miron
Кажете ми как варите боб за час и половина, ей тва не ми се получава, винаги като си сложа боб и ми отнема целия ден да го сготвя, а като ми кажат "готвя го за 2 часа" и ми се струва, че виждам корабчета в очите им.. :evil:

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2016, 10:32
от analizatorka
miron написа:Кажете ми как варите боб за час и половина, ей тва не ми се получава, винаги като си сложа боб и ми отнема целия ден да го сготвя, а като ми кажат "готвя го за 2 часа" и ми се струва, че виждам корабчета в очите им.. :evil:


Ако го накиснеш още от вечерта, по-добре става.

Re: Полезни съвети за начинаещите в кухнята!

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2016, 11:23
от Pipilota
miron написа:Кажете ми как варите боб за час и половина, ей тва не ми се получава, винаги като си сложа боб и ми отнема целия ден да го сготвя, а като ми кажат "готвя го за 2 часа" и ми се струва, че виждам корабчета в очите им.. :evil:

O, спокойно, не си единствен. Кисна си боба поне по 10 часа и пак не ми се получава толкова бързо, не знам аз ли не купувам хубав боб, очакванията ли са ми нереалистични, но минимума ми за готвене е 3 часа. :mrgreen: Знам, че ако му се сложи сода увира по-бързо, но пък не е същото като да го оставиш сам да се свари.